2 orta boy havuç
1 orta boy soğan
4 adet biber
4 bardak pirinç
5-6 parça kuzu tandır eti (but olabilir)
Tuz
Yağ
Etler daha önceden haşlanır ve soğutulmaya bırakılır, daha sonra yıkanan pirinçler sıcak suda yaklaşın 15 dk bekletilir, aliminyum bir yuvarlak tepsinin içine soğan, domates, biber ve havuç konarak normal ateşte sote edilir ve ardından ateşten alındıktan sonra içine daha önceden sıcak suda beklettiğimiz piriçde eklendikten sonra iyice karıştırılır, haşladığımız etin suyunu pirinicin tepsideki yayılımındaki yüzeyine göre su az geçicek şekilde eklenir ve en üstüne et parçalarını yerleştirerek 180 derecedeki fırına verilir takriben 20 dk sonra hazırdır.
ML® Fırında Bulgur Pilavı için tıklayın
|