Yarım paket Nuh’un Ankara spagetti
100 gr bonfile (ızgara ya da tavada pişirilmiş, ince kıyılmış)
2 adet patlıcan (ızgarada közlenmiş, soyulmuş, ince kıyılmış)
Tuz
Karabiber
Sosu İçin:
1 kahve fincanı et suyu
1 su bardağı krema
Tuz
Karabiber
4 dal frenk soğanı (yıkanmış, ince kıyılmış)
1 adet domates (soyulmuş, çekirdekleri alınmış, ince kıyılmış)
Spagetti kaynar tuzlu suda haşlanır.
Et suyu ve krema kaynatılarak sos hazırlanır. Sos kıvamlanınca tuz ve karabiber ile tatlandırılır. Hazırlanan sosun içine bonfileler ve patlıcanlar eklenir ve bir süre daha pişirilir.
Servis etmeden önce frenk soğanı ve domatesler eklenir. Sıcak olarak servis edilir.

|