Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Etli ve Sebzeli Patlıcan Dolması


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Acur Dolması Tarifleri
Ayva Dolması Tarifleri
Balık Dolması Tarifleri
Bıldırcın Dolması Tarifleri
Biber Dolması Tarifleri
Bulgurlu Dolma Tarifleri
Ciğer Dolması Tarifleri
Domates Dolması Tarifleri
Ekmek Dolması Tarifleri
Elma Dolması Tarifleri
Enginar Dolması Tarifleri
Etli Dolma Tarifleri
Fırında Dolma Tarifleri
Güveçte Dolma Tarifleri
Havuç Dolması Tarifleri
Hindi Dolması Tarifleri
Ispanak Sarması Tarifleri
Kabak Çiçeği Dolması Tarifleri
Kabak Dolması Tarifleri
Kaburga Dolması Tarifleri
Karışık Dolma Tarifleri
Kereviz Dolması Tarifleri
Kuru Dolma Tarifleri
Kuzu Dolması Tarifleri
Lahana Sarması Tarifleri
Mantar Dolması Tarifleri
Marul Sarması Tarifleri
Mumbar Dolması Tarifleri
Ördek Dolması Tarifleri
Pancar Sarması Tarifleri
Patates Dolması Tarifleri
Patlıcan Dolması Tarifleri
Pazı Sarması Tarifleri
Pırasa Dolması Tarifleri
Salatalık Dolması Tarifleri
Sebzeli Dolma Tarifleri
Soğan Dolması Tarifleri
Şalgam Dolması Tarifleri
Tavuk Dolması Tarifleri
Yaprak Sarması Tarifleri
Yumurta Dolması Tarifleri
Zeytinyağlı Dolma Tarifleri
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Etli ve Sebzeli Patlıcan Dolması

şeb-i yelda
Aşçı
Aşçı

Kayıt: 22.12.2008
Mesajlar: 17
Şehir: Erzurum
Kısa URL: https://ml.md/lc31663
Gönderme Tarihi: 22.Arl.2008
2,547 defa indirildi / yazdırıldı




500 g kuzu eti (tercihen buttan ya da sırt tarafından, bütün yağları alınıp, iki bıçakla kıyma haline getirilmiş
4 bostan patlıcanı (her biri yaklaşık 500 g)
1 tatlı kaşığı ayçiçek yağı
75 g taze fasulye (ayıklanıp, 5 mm boyunda doğranmış)
100 g konserve tane mısır
1 soğan (doğranmış)
30 g (1 1/2 çorba kaşığı) Parmesan (ya da kaşar) peyniri rendesi
1/2 tatlı kaşığı tuz
bir tutam karabiber (taze çekilmiş)

Önce fırınınızı 200 °C'a ısıtın. Bostan patlıcanlarının diplerinden 1 cm (devrilmemeleri için) ve üstlerinden yaklaşık 2,5 cm kalınlığında kapak kesip, bir tatlı kaşığıyla çekirdeklerini boşaltın.
Ateşe dayanıklı derince bir kaba bostan patlıcanlarını yerleştirip 25 cl (1 su bardağı) su ekledikten sonra, kabın üstünü alüminyum folyoyla örterek, fırına verin ve bostan patlıcanlarını, bir bıçağın ucu kolayca işleyinceye kadar (yaklaşık 1 saat) pişirin.
Bu arada harcı hazırlamak için, çiçekyağını yapışmayan bir tavaya koyup, tavayı orta ateşe oturtarak, yağı ısıtın. Yağ ısınınca taze fasulyeler, mısırlar ve soğanları koyup, soğanlar yumuşayıncaya ve renkleri hafifçe dönünceye kadar (yaklaşık 5 dakika) sote edin. Sebzeleri delikli spatulayla bir salata kâsesine aktarıp, tavaya kıymayı koyun ve tahta bir çatalla ezip, birbirinden ayırarak, rengi iyice dönünceye kadar (yaklaşık 5 dakika) kavurun. Tavayı ateşten alıp, kıymayı delikli spatulayla sebzelerin bulunduğu kâseye aktararak (tavada kalan yağlı pişme suyunu atın), Parmesan (ya da kaşar) peynirinin yarısı, tuz ve karabiberi üstüne serpin ve iyice karıştırıp, bir kenara bırakın.
Kabı fırından alıp, bostan patlıcanlarını birkaç kat tülbent üstüne çıkararak, yağlarının süzülmesini ve elle tutulacak kadar soğumalarını bekleyin. Sonra bir tatlı kaşığıyla kenarlarda ve dipte 5 mm bırakarak içlerini boşaltıp, boşalttığınız parçaları da kâsedeki harca katarak karıştırın.
Harcı 4 patlıcanın içine bölüştürüp, patlıcan dolmalarını yeniden fırın kabına yerleştirin. Üstlerine kalan peynir rendesini serpip, kabı fırına vererek, patlıcan dolmasını 30 dakika daha pişirin. Kabı fırından alıp, patlıcan dolmalarını 4 düz tabağa bölüştürerek, servis yapın.






Etli ve Sebzeli Patlıcan Dolması Tarifleri Balık Dolması Tarifleri



(1 adet Etli ve Sebzeli Patlıcan Dolması 41,615 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort