|
|
Ev Makarnası (Isparta) |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc104900
Gönderme Tarihi: 03.Şub.2015
1,666 defa indirildi / yazdırıldı
|
Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Yarım kg Ev Makarnası
3 Çorba Kaşığı Kızarmış Kaymak Yağı
Tuz
Su
Önceden pembeleşinceye kadar kavrulmuş makarna, ateş üzerinde kaynamakta olan tuzlu suya katılır. Tahta kaşıkla birbirine yapışmaması için birkaç kez karıştırılır. Yaklaşık on dakika kadar haşlandıktan sonra bir tel süzgeçle süzülerek üzerine bol miktarda soğuk su gezdirilir. Haşlanarak suyu süzülmüş makarnanın içerisine kızartılmış kaymak yağı katılarak karıştırılır. Tencere içerisinde ateş üzerine konularak birkaç kez tahta kaşıkla karıştırılıp ısıtılarak servise hazırlanır.
Not: Makarnanın içine isteğe göre, kaymak yağı yerine kavrulmuş kıyma veya maydanozlu peynir de kullanılmaktadır.
|
|
Ev Makarnası (Isparta) Tarifleri Hatay Yemekleri
|
|