3 adet yufka
1 su bardağı süt
1 adet yumurta
Yarım su bardağı sıvıyağ
İçi için:
300 gr kıyma
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
1 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı rende kaşar
Tereyağı ve kıyma bir tavaya konur, orta ateşte suyunu bırakıp çekene kadar kavrulur. Karabiber, tuz eklenir, ateşten alınır. Biraz soğuyunca kaşar eklenir, karıştırılır. Yumurta, süt ve sıvıyağ çırpılır. İlk yufka serilir, sıvı karışım sürülür. İkinci ve üçüncü yufka da aynı şekilde üst üste konur. Sigara böreği yapar gibi 8 üçgen parçaya kesilir. Geniş kenarlarına kıymalı harç taksim edilir. Sağdan ve soldan kapatılır ve rulo yapılır. Yağlanmış fırın kabına dizilir. Üzerine kalan sıvı karışım sürülür. 185 derece fırına verilir, kızarana kadar pişirilir.
|