Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Karaman Yemekleri > Evelik Aşı (Aksaray) (1 adet - 37 defa bakıldı)

Evelik Aşı (Aksaray)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Aksaray Yemekleri
Ankara Yemekleri
Çankırı Yemekleri
Eskişehir Yemekleri
Karaman Yemekleri
Kayseri Yemekleri
Kırıkkale Yemekleri
Kırşehir Yemekleri
Konya Yemekleri
Nevşehir Yemekleri
Niğde Yemekleri
Sivas Yemekleri
Yozgat Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Evelik Aşı (Aksaray)

Çetin Ceviz
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 2353
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc184474
Gönderme Tarihi: 23.Ağu.2025
18 defa indirildi / yazdırıldı




İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

1 Kâse Kuru Evelik Otu
1 Kâse Ev Eriştesi
3-4 Su Bardağı Su
1 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Yemek Kaşığı Tereyağı
1 Yemek Kaşığı Kuru Nane
1 Tatlı Kaşığı Pul Biber

Kuru evelik otu bol suyla yıkanır, suyu süzdürülür ve sıcak su dolu bir kabın içinde 7-8 dakika bekletilir.
Daha sonra eveliklerin büyük olanları iki, üç parçaya kopartılır ve suya geri konur.
Kaynayan tuzlu suyun içine erişteler atılır, yumuşamaya başlayınca üstüne evelikler ilave edilir ve 2-3 dakika daha pişirilir.
Diğer bir yanda tavaya tereyağı konur, eriyip köpürünce ocaktan alınır, içine kuru nane katılır ve yemeğin üzerine boca edilir. Kırmızı pul biber serpilip karıştırıldıktan sonra yemek ikram edilir.

Not: Evelik aşına bazı köylerde erişte yerine dövme veya kırık aşlık katılıyor. Yemeğin içine taze bıçak kıyması, kuru et veya kuyruk yağı da ilave edilebilir. Yörede aşın içine fazla su ilave edilip çorba olarak da içiliyor.







Evelik Aşı (Aksaray) Tarifleri Karaman Yemekleri



(1 adet Evelik Aşı (Aksaray) 37 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® X sayfası