125 gr margarin
1 kahve fincanı sıvıyağ
500 gr un
1 adet yumurta
1 kase ıspanak
Tuz
1 tatlı kaşığı sirke
1 çay kaşığı kabartma tozu
Yeterince peynir ve zeytin ezmesi
1 çorba kaşığı ketçap
1 adet yumurta sarısı
Hamur karıştırma kabına, oda ısısındaki margarini alalım, üzerine sıvıyağı, sirkeyi ve yumurtayı ilave edelim. Ayıklayıp, yıkadığımız maydanoz yapraklarını doğrayıcıda kıyalım karışıma ekleyelim. Un, kabartma tozunu ve tuzu ekleyip yoğuralım, kıvama gelince dinlendirmeye alalım.
Dinlendirdiğimiz hamuru açma tahtasının üzerine alalım, merdane ile açalım, kare keselim. İçine yumurta akıyla ezdiğimiz peynir ezmesini yeteri kadar koyalım ve kapatalım (üçgen). Hamurun yarısından peynirli, yarısındansa zeytin ezmeli börekler hazırlayıp, yağlanmış fırın tepsisine dizelim. Üzerine yumurta ve ketçap karışımından sürelim. 180 derecelik ısıda üzeri kızarana kadar pişirelim. Yeşil renkte bir börek olacaktır.
|