|
Ezogelin Çorbası |
|
AyGölgesi
Super MOD
Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc73773
Gönderme Tarihi: 16.Mar.2012
2,684 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 su bardağı su
3 su bardağı et suyu
1 su bardağı kırmızı mercimek
1 kahve fincanı ince bulgur
1 kahve fincanı pirinç
1 baş kuru soğan
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı kuru nane
2 tane limon tuzu veya limon
1 çay kaşığı tuz
Yemeklik doğranmış soğanlar, dövülmüş sarımsak yağ da kavrulur. Daha sonra mercimek, bulgur, pirinç ilave edilir ve kavurma işlemine devam edilir. Üzerine domates ve biber salçası ilave edilir. Et suyu, su ve tuz da ilave edilir. Kaynamaya bırakılır. Mercimekler iyice pişince nanesi ve limon tuzu içine atılır. Pişince ocaktan alınır.
|
EZOGELİN ÇORBASI |
|
dobra
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 07.02.2012
Mesajlar: 138 Şehir: Gaziantep |
Kısa URL: https://ml.md/lc72801
Gönderme Tarihi: 19.Şub.2012
3,092 defa indirildi / yazdırıldı
|
Ümit Usta
2 su bardağı kırmızı mercimek
2 adet orta boy kuru soğan
6 diş sarımsak
1 kahve fincanı pirinç veya bulgur
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
1 çorba kaşığı kekik
1 çorba kaşığı kuru nane
1 adet limonun suyu
3 litre kadar et suyu ya da su
100 gram margarin
yeterince tuz, karabiber ve pul kırmızıbiber
Ayıklayıp, yıkadığımız kırmızı mercimekleri, 1/2 litre kadar su ile haşlayalım. Bu esnada üzerinde oluşan köpükleri, delikli bir kepçeyle alalım.
Köpükler bitince, piyazlık doğradığımız kuru soğanları, ince kıydığımız sarımsakları ve 3 litre et suyunu veya suyu ilave edip, pişirmeye başlayalım.
1 su bardağı suda erittiğimiz domates ve biber salçası ile birlikte iyice yıkadığımız pirinçleri veya bulgurları da çorbaya ilave edip, pişirmeye devam edelim.
Pirinçler pişip de çorbamız koyu bir kıvama gelince, yeterince tuz, karabiber ve limon suyunu ilave edip, bir taşım daha kaynatalım.
Başka bir kapta, erittiğimiz margarinin içine kekiği, kuru naneyi ve pul kırmızıbiberi atıp kızdırdıktan sonra, çorbaya ilave edelim.
1 dakika sonra ocaktan indirip, sıcak sıcak servis yapalım.
NOT: Arzu edenler, bulguru ve pirinci bir arada kullanabilir.
|
Ezogelin Çorbası |
|
müzeci
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 25.10.2011
Mesajlar: 87 Şehir: Yozgat |
Kısa URL: https://ml.md/lc69325
Gönderme Tarihi: 28.Ekm.2011
2,667 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı kırmızı mercimek
1 adet orta boy soğan
2 çorba kaşığı tereyağı
6 su bardağı su
1 çay bardağı un
Tereyağı
1 çorba kaşığı salça
1 kahve fincanı bulgur
1 kahve fincanı pirinç
1 çay kaşığı pul biber, nane
1 tatlı kaşığı tuz
Mercimeği ovarak yıkadıktan sonra, yemeklik doğranmış soğan ile tereyağında kavurun. 4 su bardağı su ilave ederek, kaynamaya bırakın. Kaynayınca içine pirinç, bulgur ve tuz ekleyip 15 dakika pişirin. Ayrı bir tencerede unu çok az tereyağında kavurup, içine salça, nane ve pul biberi katın. Üzerine 1 su bardağı su daha ekleyin. Bu salçalı karışımı haşlanmış mercimekli karışıma ekleyip, 10 dakika kısık ateşte kaynatın. Sıcak servise sunun.
|
EZOGELİN ÇORBASI |
|
İbrahim Hakkı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 31.08.2011
Mesajlar: 185 Şehir: Erzurum |
Kısa URL: https://ml.md/lc67562
Gönderme Tarihi: 04.Eyl.2011
2,692 defa indirildi / yazdırıldı
|
Ebru Omurcalı
2 çorba kaşığı sıvı yağ
1 adet küçük boy kuru soğan
1 diş sarımsak
1 çorba kaşığı biber salçası
1 çay bardağı kırmızı mercimek
Yarım çay bardağı pirinç
Yarım çay bardağı bulgur
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı nane
1 tatlı kaşığı pul biber
Servis için limon
Kuru soğan ve sarımsağı sıvı yağda kavurun. Biber salçasını ekleyin ve kavurun. Mercimeği ilave edin, sıcak suyu koyun ve mercimeklerin pişmesine yakın bulgur ve pirinci koyun. Ayrı bir tavada tereyağını köpürtün, nane ve pul biberi koyun. Pişen çorbaya, yağı dökün. Limon dilimleri ile servis yapın.
|
Ezogelin Çorbası |
|
sevgi tarifleri
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 18.03.2011
Mesajlar: 68 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc64876
Gönderme Tarihi: 24.Haz.2011
2,677 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 su bardağı su
1 adet soğan
2 su bardağı kırmızı mercimek
1 çorba kaşığı margarin
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı salça
1/2 su bardağı pirinç
1 çorba kaşığı nane
1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
Tuz
Bir tencereye suyu koyun. Rendelenmiş soğanı, ayıklanıp yıkanmış mercimekleri katıp mercimekler yumuşayana kadar pişirin. Süzgeçten geçirip başka bir kaba alın. Tencerede margarini eritin. Unu ekleyip kavurun, salçayı ilave edin. Üzerine süzdüğünüz mercimeği ve pirinci katın. Pirinçler pişinceye kadar kaynatın. Son olarak çorbanın baharatlarını ve tuzunu ayarlayıp servis yapın.
Fotoğraf "ay ışığı" tarafından gönderildi. 15.07.2019
|
Ezogelin Çorbası |
|
pembe&beyaz
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 07.06.2011
Mesajlar: 63 Şehir: Eskişehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc64207
Gönderme Tarihi: 11.Haz.2011
6,321 defa indirildi / yazdırıldı
|
Elif Korkmazel
1/2 su bardağı kırmızı mercimek
1 çay bardağı bulgur
6 su bardağı su
1 adet soğan
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı salça
1/2 limon suyu
Nane
Tuz
Karabiber
Kırmızıbiber
Yıkanmış mercimeği, bulguru ve suyu kaynamaya bırakın. İçine rendelenmiş soğanı ekleyip 30 dakika pişirin. Unu yağda hafifçe kavurun. Salça, nane, limon, kırmızıbiber ve çorbanın suyundan biraz ekleyip karıştırarak pişirin. Bu karışımı karıştırarak çorbaya ilave edin.
|
Ezogelin Çorbası |
|
girye
Yamak
Kayıt: 02.09.2009
Mesajlar: 5
|
Kısa URL: https://ml.md/lc40260
Gönderme Tarihi: 02.Eyl.2009
6,251 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
Yarim su bardagi kirmizi mercimek
1 yemek kasigi pirinc
1 yemek kasigi bulgur
2 corba kasigi tereyağ
2 corba kasigi siviyag
1 soğan
yarim corba kasigi domates salcasi
yarim corba kasigi biber salcasi
1,5 yemek kasigi un
1 tatli kasigi nane
biraz karabiber ve pulbiber
tuz
7 su bardagi su
1 dis sarımsak
limon suyu
Yapilisi:
Öncelikle eritilmis tereyağı ve siviyaginda yemeklik dogranmis soğani kavurun. Daha sonra üzerine un da ekleyip, biraz kavurun. Ardindan salcalari da ilave edip, biraz kavurduktan sonra, baharatlari da ekleyip, biraz cevirin ve sonra bir bardak soguk su ekleyin karistirarak. Sonra 6 bardak ta kaynar su ve tuzunu ekledikten sonra yikanmis mercimegi, bulguru ve pirinci de ilave edip, arada bir karistirarak kaynamaya birakin. Corbanin pismesine yakin ezilmis bir dis sarimsagi da ekleyin. Limon suyuyla servis yapin.
|
Ezogelin Çorbası |
|
teo
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.05.2009
Mesajlar: 47 Şehir: Trabzon |
Kısa URL: https://ml.md/lc36887
Gönderme Tarihi: 26.May.2009
5,836 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
1 bardak kırmızı mercimek
1 bardak ince bulgur
1 adet orta boy soğan
2 çorba kaşığı margarin
2 çorba kaşığı domates salçası
2 çay kaşığı kırmızı biber veya biber salçası
Biraz tuz, nane
6-7 bardak su
Hazırlanışı:
Bir tencere içerisinde soğanı, yağda hafif pem-beleşene kadar kavurun. Domates salçasını çok az su ile karıştırarak soğanların üzerine dökün. Biber salçası veya acı kırmızı biberi de katıp karıştırmaya devam edin. Malzemeler birbirine karışınca ayıklanmış bulgur ve yıkanmış mercimeği 6 bardak su ile birlikte ekleyin. Orta hararetli ateşe alarak kaynatın. Bulgur ve mercimek yumuşayıncaya kadar pişirin. Çorbamızın içerisindeki malzemeler iyice bütünleşince ateşten alıp üzerine kuru nane serperek ikram edebilirsiniz.
|
Ezo Gelin Çorbası |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc36723
Gönderme Tarihi: 21.May.2009
6,331 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler
2 su bardağı kırmızı mercimek
yarım bardak bulgur
yarım bardak pirinç
2 kaşık domates salçası
Tuz, kuru nane, kırmızı pul biber
1 baş kuru soğan
4-5 kaşık sıvı yağ
Kuru soğan küçük küçük doğranıp yağda pembeleştirilir. Salça da konularak biraz daha kavrulur. Ayıklanıp yıkanan mercimek, bulgur ve pirinç ile tuz, kuru nane ve kırmızı pul biber de ilave edilerek 10 bardak suyla düdüklü tencerede iyice pişirilir. Pişen çorba sıcak olarak ve limon suyuyla servis yapılır.
|
Ezogelin Çorbası |
|
alizem
Aşçıbaşı
Kayıt: 19.12.2008
Mesajlar: 21 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc31331
Gönderme Tarihi: 19.Arl.2008
7,125 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
1 büyük soğan
1 büyük patates
2 adet havuç
1 su bardağı kırmızı mercimek
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı tereyağı
tuz
karabiber
nane
salça
Havuç, soğan ve patatesler küçük doğranıp 1 kg. suda tuz ilavesi ile haşlanır. Havuçlar yumuşayınca ocaktan alınıp bilenderden geçirilir. Yıkanmış mercimekler ezilmiş harca ilave edilerek tekrar kaynatılır. Mercimekler pişince ateşin altı kapatılır. Ayrı bir kapta 2 kaşık yağ ve 1 kaşık un iyice kavrulur, salça ilavesi ile sulandırılır. Üzerine diğer tencerede haşlanan karışım dökülerek kıvamını buluncaya kadar sulandırılır. Ayrı bir tavada yağ, nane ve kırmızıbiber kavrularak çorbaya dökülerek servis yapılır.
|
Ezogelin Çorbası |
|
Son yolcu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 29.08.2008
Mesajlar: 110
|
Kısa URL: https://ml.md/lc26904
Gönderme Tarihi: 30.Ağu.2008
5,730 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
2 kaşık pirinç
2 kaşık bulgur
2 kaşık kırmızı mercimek
2 kaşık un
1 soğan
1 kaşık salça
Tuz, kırmızıbiber
Sıvıyağ
Yapılışı:
Mercimek, bulgur ve pirinç yaklaşık 2 su bardağı suda haşlanır. Bu arada ince ince doğranan soğanlar yağda kavrulur. Kavrulmakta olan soğanlara un ilave edilir. Birlikte kavrulur. Salçası da konulur. Ardından çorbanın suyu konur. Haşlanan bakliyatlar da suyu eklenen çorbaya ilave edilir. Çorbanın suyuna göre, gerekirse su ilave edilir ve kaynamaya bırakılır.
|
EZO GELİN ÇORBASI |
|
O'kadın
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.08.2008
Mesajlar: 61 Şehir: Çankaya |
Kısa URL: https://ml.md/lc26831
Gönderme Tarihi: 27.Ağu.2008
5,967 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 Kişilik Malzemeler
1 çay fincanı kırmızı mercimek
1 çay fincanı ince bulgur
1 adet orta boy soğan
2 çorba kaşığı margarin
2 çorba kaşığı domates salçası
2 çay kaşığı kırmızı biber
Yarım çay kaşığı acı biber yada biber salçası
2 çay kaşığı nane
Biraz tuz
6-7 bardak su
Hazırlanışı
Tencereye yağ ve küçük küçük doğranmış soğanları koyup, hafifçe pembeleştirin. Su, yıkanmış mercimek, bulgur, salça, tuz koyup mercimek ve bulgur yumuşayıncaya kadar pişirin. Ateşten alıp acı kırmızı biber, nane serptikten sonra servis yapın.
Fotoğraf "çerçeve" tarafından gönderildi. 10.04.2018
|
EZO GELİN ÇORBASI |
|
bendeniz
Aşçıbaşı
Kayıt: 16.04.2008
Mesajlar: 22 Şehir: İzmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc23236
Gönderme Tarihi: 16.Nis.2008
5,473 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme:
6 su bardağı kemik suyu
1/2 kg kırmızı mercimek
1 cay fincanı pirinç
2 çorba kaşığı salça
2 baş soğan
2 çorba kaşığı un
biraz kuru nane
2 çorba kaşığı yağ
biber
tuz
Yapılışı:
Bir tencerede 2 kaşık yağı ertip 2 baş soğanı çok ince doğrayın 2 çorba kaşığı unu da tencereye koyun, iyice karıştırarak hafifçe pembeleşmesini sağlayın. 6 bardak suyu veya kemik suyunu karıştırarak yedirin ve kaynayana kadar karıştırın. Ayıklanıp yıkanmış kırmızı mercimekle, pirinci de tencereye alın. Sulandırılmış bir kaşık salçayı da ilave ederek kaynamaya bırakın. Pirinçler patlayana kadar orta ateşte pişirin. Bol kuru nane serperek servis yapın.
|
Ezogelin Çorbası |
|
sardunya
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 19.11.2007
Mesajlar: 36 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc19359
Gönderme Tarihi: 19.Kas.2007
5,822 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet kuru soğan
2 çorba kaşığı un
1 çay bardağı bulgur
1,5 çay bardağı kırmızı mercimek
1 çay bardağı pirinç
1 çorba kaşığı salça
8 su bardağı et suyu ya da su
5 çorba kaşığı sıvı yağ
Tuz, karabiber, pul biber, kuru nane
Mercimek, bulgur ve pirinç iyice yıkanır, üzerlerine 1 su bardağı su koyarak, ayrı kaplarda 1 saat ıslatılır. Tencereye yağ konur, ısınınca ince kıyılmış soğan atılır, pembeleştirilir. Üzerine un eklenir 1-2 dakika kavrulur. Salça, tuz, nane karabiber ve pul biber ilave edilir, karıştırılır. Et suyu eklenir. Kaynayınca mercimek, bulgur ve pirinç ıslatma sularıyla birlikte katılır. 25 dakika orta ateşte ara sıra karıştırarak pişirilir.
|
Ezo Gelin Çorbası |
|
ziyafet
Aşçıbaşı
Kayıt: 24.10.2007
Mesajlar: 27 Şehir: İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc18745
Gönderme Tarihi: 24.Ekm.2007
5,677 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 bardak kemik suyu,
2 çorba kaşığı tereyağı,
1 tutam nane,
2 çorba kaşığı un,
2 adet soğan,
2 çorba kaşığı salça,
1 çay bardağı pirinç,
0,5 kg. kırmızı mercimek,
Tuz
Pul biber
1- Tereyağı eritilir. Çok doğranmış soğan ve un ilave edilerek hafifçe pembeleşinceye kadar kızartılır.
2- Bu sırada kemik suyu tencereye dökülür. Bir müddet kaynadıktan sonra mercimek, pirinç ve salça da tencereye konur.
3- Pişirilirken nane ilâve edilir.
4- Piştikten sonra sıcak olarak servis yapılır.
|
Ezogelin Çorbası |
|
ErikAğacı
Aşçıbaşı
Kayıt: 09.08.2007
Mesajlar: 23
|
Kısa URL: https://ml.md/lc16965
Gönderme Tarihi: 09.Ağu.2007
5,435 defa indirildi / yazdırıldı
|
1,5 su bardağı kırmızı mercimek (iyi yıkanmış),
1 yemek kaşığı un,
1,5 yemek kaşığı domates salçası,
1 tatlı kaşığı pulbiber,
1 tatlı kaşığı kuru nane,
10 bardak su,
1 yemek kaşığı Tuzot
Mercimeği 5 bardak suyla ocakta kaynatın. Kaynamaya başla yınca, üzerindeki köpüğü alıp, çırparak mercimek püre haline gelinceye kadar, 30 dakika hafif ateşte pişirin. Yağı başka bir tencereye koyup, unu ilave edin ve pembeleşinceye kadar kavurun.
Salçayı ve pulbiberi de ilave edip kavurmaya devam edin. Naneyi de ilave ettikten sonra, kalan 5 bardak suyu yavaş yavaş karıştırarak ilave edin.
Daha sonra, mercimeği de tencereye aktarın, Tuzot'u da ilave ettikten sonra hep beraber 5 dakika kaynatıp servis yapabilirsiniz.
|
EZO GELİN ÇORBASI |
|
LEBKUCHEN
Yeni Üye
Kayıt: 10.01.2007
Mesajlar: 2 Şehir: ANKARA |
Kısa URL: https://ml.md/lc11106
Gönderme Tarihi: 10.Oca.2007
5,624 defa indirildi / yazdırıldı
|
100 gr bulgur (bazı yörelerde)
250 gr kırmızı mercimek
2 çorba kaşığı un
4 bardak et suyu
2 çorba kaşığı margarin
2 çay kaşığı nane
1/2 çay kaşığı karabiber ve kırmızı biber
Tuz
1-Kırmızımercimeği ayıklayıp yıkayınız bulgurla beraber kaynamakta olan et suyunun içine atınız ve iyice pişiriniz.
2-Süzgeçten geçiriniz veya blender ile eziniz.
3-Unu yağsız olarak başka bir tencerede kavurunuz.
4-Un meyane haline gelince yani rengi değişince yavaşça ılık su ekleyerek karıştırn macun haline gelince kaynamakta olan mercimeğin içine yavaşça atınız ve bir taşım kaynatınız başka bir kapta yağı yakmadan eritin içine kırmızı ve kara biberi naneyi katın kaynamış oaln çorbanın içine dökün.
|
EZO GELİN ÇORBASI |
|
ananas
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.09.2006
Mesajlar: 30
|
Kısa URL: https://ml.md/lc7971
Gönderme Tarihi: 20.Ekm.2006
13,122 defa indirildi / yazdırıldı
|
Ergun Köknar
1 çay fincanı kırmızı mercimek
1 baş soğan
2 çorba kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı acı biber veya biber salçası
6 su bardağı su
1 çay fincanı ince bulgur
1 çorba kaşığı bitkisel katıyağ
1 çorba kaşığı hayvansal katıyağ
2 çay kaşığı nane Yeterince, tuz, biber, sumak.
Soğanı, yağda hafif pembeleşene kadar kavurunuz. İki çorba kaşığı domates salçasını sulandırdıktan sonra, pembeleşen soğanlara katınız. Biber salçası veya acı kırmızı biberi katıp karıştırınız. Altı su bardağı içme suyunu döküp karışımı sulandırınız. Orta hararetli ateş üzerinde kaynatınız. Su iyice kayna-yınca, ayıklanmış bulguru suya atınız. Yıkayıp süzdüğünüz mercimekleri, bulgurla beraber suya katınız. Bulgur ve mercimek yumuşayıncaya kadar pişiriniz. Çorba iyice bütünleşin-ce ateşten alıp üzerine nane, sumak serpip sıcak sıcak ikram ediniz.
Not: Bu çorba kemik veya et suyuyla yapılırsa daha lezzetli olur. O takdirde hayvansal katıyağ kullanılmaz.
|
Ezogelin Çorbası |
|
Borekch
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 30.04.2006
Mesajlar: 125 Şehir: Mardin |
Kısa URL: https://ml.md/lc7435
Gönderme Tarihi: 25.Eyl.2006
6,635 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı kırmızı mercimek
7 bardak su
2 diş sarımsak
küçük bir limon
1 çorba kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı dolusu biber salçası veya kırmızıbiber
1 tatlı kaşığı nane
Tuz
Bir tencereye yıkanmış kırmızı mercimekleri ve 7 bardak suyu koyalım. Mercimek eriyinceye kadar orta dereceli ateşte pişirelim. Kabukları soyulmuş sarımsakları rendeden geçirip tencereye ilave edelim. Limonun suyunu sıkarak malzememize katıp beş dakika daha kaynattıktan sonra ateşten alalım. 1 çorba kaşığı sıvıyağı tavaya koyarak hafif ateşte biraz kızdırdıktan sonra içine nane ve biberi koyup azıcık kavuralım. Bu sosu çorbanın üzerine dökelim. Çorbamız servise hazırdır. İsteğe göre baharat ilave edilebilir.
|
Ezogelin Çorbası |
|
otelman
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 02.04.2006
Mesajlar: 196 Şehir: Alanya |
Kısa URL: https://ml.md/lc6776
Gönderme Tarihi: 07.Ağu.2006
6,215 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 su bardagi ilikli kemik suyu
1/2 kilo kirmizi mercimek
1 çay fincani pirinç
2 çorba kasigi salça
2 bas soğan
2 çorba kasigi un
Biraz kuru nane
2 çorba kasigi sade yag
Biber ve tuz
Bir tencerede 2 kasik sade yagi eritip 1 bas soğani çok ince dogarayin, 2 çorba kasigi unu da tencereye koyun, iyice karistirarak hafifçe pembelesmesini saglayin, 6 bardak suyu veya kemik suyunu tencereyi karistirarak yedirin, kaynayana kadar karistirin, temizlenip yikanmis kirmizi mercimekle pirinci de atinm sulandirdiginiz bir kasik salçayi da koyup karistirin, mercimekle pirinçler patlayana kadar orta kararetteki ateste pisirin, bol kuru naneyi tencerede serperek karistirin ve servis yapin. Eger aci seviyorsaniz bo çorbaya daha piserken aci süs biberlerinden atabilirsiniz.
|
|