|
Ezogelin Çorbası |
 |
avizeci
Aşçıbaşı

Kayıt: 03.07.2013
Mesajlar: 28 Şehir: Siteler Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc90517
Gönderme Tarihi: 13.Tem.2013
2,257 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım su bardağı pirinç
1 adet soğan
1 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı kırmızı mercimek
1 adet havuç
1 adet patates
5 su bardağı su
Tuz, nane, karabiber, kırmızıbiber
Pirinci küçük bir kapta haşlayın. Bu arada pirinç haşlanırken soğanı kıyın, sebzeleri iri iri doğrayın. Baharatlar dahil tüm malzemeyi düdüklü tencereye aktarıp yağını ilave edin. Üzerine 5 su bardağı su ekleyin. 10-15 dakika pişirin. Piştikten sonra ocaktan alın. Çorbayı mikserden geçirin ya da süzgeçten geçirerek çatalla ezin. Üzerine pirinçleri ekleyip, 2-3 dakika daha pirinçle birlikte bir taşım kaynatın. Servis yapın.
Not: Çorbanın üzerine arzu edilirse kimyon ve biber salçası da eklenebilir veya biraz yağda nane yakılıp dökülebilir.
|
EZO GELİN ÇORBASI |
 |
pişiren kadın
Aşçıbaşı

Kayıt: 09.03.2013
Mesajlar: 25 Şehir: Düzce |
Kısa URL: https://ml.md/lc87496
Gönderme Tarihi: 10.Mar.2013
2,671 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gr. Kırmızı mercimek
2 çorba kaşığı un
2,5 bardak et suyu
2 Çorba kaşığı sadeyağ
1 kahve kaşığı nane
Yarım kahve kaşığı karabiber
Yarım kahve kaşığı kırmızı biber
Tuz
Su
Kırmızı mercimeği temizleyip, kaynamakta olan et suyunun içine atınız. Mercimeği iyice dağılıncaya kadar pişiriniz. Sonra bunu süzgeçten geçirip, yeniden tencereye koyup, hafif ateşe oturtunuz.
Diğer tarafta unu yağsız olarak bir kaba koyup hafif ateş üzerinde, tahta bir kaşıkla devamlı surette karıştırınız. Unun rengi değişince ılık suyu sicim gibi ince akıtıp onu macun haline getiriniz.
Un macun haline gelince bunu karıştırırken et sulu mercimeği azar azar katıp, karıştırarak buna vediriniz. Sonra bir taşım kaynatınız.
Bu arada yağı eritip, kırmızı biber, karabiber ve naneyi içine atınız. Yağı yakmadan kızdırıp, bir taşım kaynamış olan çorbanın üstüne dökünüz. Bir-iki defa yine karıştırıp, servis yapınız.
Arzu edilirse üstüne yağda kızarmış ekmek parçaları da serpiştirilebilir.
|
Ezogelin Çorbası |
 |
Saadet
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc75880
Gönderme Tarihi: 20.May.2012
2,616 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı salça
2 çorba kaşığı pirinç
3 çorba kaşığı bulgur
1 adet soğan
1 limon
Tuz
1 çay bardağı kırmızı mercimek
Karabiber
1 demet dereotu
Rendelenmiş soğanı tereyağında iki dakika kavurun. Üzerine salça, bulgur, pirinç ve mercimeği ilave ederek karıştırın. Daha sonra üzerine altı su bardağı sıcak su ekleyin. Mercimekler ve pirinç pişince kıyılmış dereotu ekleyip mikserden geçirip. Servis yapmadan önce limon suyu ekleyin. Dereotu ile süsleyin.
|
Ezogelin Çorbası |
 |
tacir
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 20.04.2012
Mesajlar: 33 Şehir: Venedik |
Kısa URL: https://ml.md/lc74966
Gönderme Tarihi: 21.Nis.2012
2,596 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı kırmızı mercimek
1 adet soğan
1 çorba kaşığı tereyağı
5 su bardağı et suyu veya su
1.5 çorba kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı pul biber
Bir miktar tuz
1 çay bardağı ince bulgur
Soğanı incecik doğrayın; derin bir tencereye tereyağı ile birlikte koyun. Altın sarısı renk alana kadar kavurun. Salçayı katın. Güzel kokusu gelene kadar 1-2 dakika kavurun. Et suyunu veya suyu ilave edin. Yıkanıp süzülmüş mercimeği katın, bir taşım kaynatın. Kaynar suya ayıklanmış bulguru, pul biberi ve tuzu ilave edin. Arada sırada karıştırarak mercimek yumuşayana kadar pişirin. Üzerine nane ekerek servis yapabilirsiniz ya da pişmeye yakın içine katabilirsiniz.
|
Ezogelin Çorbası |
 |
hatiç
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 03.06.2011
Mesajlar: 42 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc74725
Gönderme Tarihi: 14.Nis.2012
2,643 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 çay bardağı kırmızı mercimek
1 çay bardağı ince bulgur
1 adet soğan
2 kaşık salça
2 kaşık margarin
2 çay kaşığı nane karabiber
6 bardak su
Tencereye yağ, soğan konup hafifçe kavrulur. Salça ilave edilip, su konur. Kaynamaya bırakılır. Yıkanmış mercimek ve bulgur da eklendikten sonra mercimekler iyice yumuşayıncaya kadar pişirilir. Tuz konur. Ateşten indirilince arzuya göre kırmızı biber ve nane serpilir.
|
Ezogelin Çorbası |
 |
AyGölgesi
Super MOD

Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc73773
Gönderme Tarihi: 16.Mar.2012
2,743 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 su bardağı su
3 su bardağı et suyu
1 su bardağı kırmızı mercimek
1 kahve fincanı ince bulgur
1 kahve fincanı pirinç
1 baş kuru soğan
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı kuru nane
2 tane limon tuzu veya limon
1 çay kaşığı tuz
Yemeklik doğranmış soğanlar, dövülmüş sarımsak yağ da kavrulur. Daha sonra mercimek, bulgur, pirinç ilave edilir ve kavurma işlemine devam edilir. Üzerine domates ve biber salçası ilave edilir. Et suyu, su ve tuz da ilave edilir. Kaynamaya bırakılır. Mercimekler iyice pişince nanesi ve limon tuzu içine atılır. Pişince ocaktan alınır.
|
EZOGELİN ÇORBASI |
 |
dobra
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 07.02.2012
Mesajlar: 138 Şehir: Gaziantep |
Kısa URL: https://ml.md/lc72801
Gönderme Tarihi: 19.Şub.2012
3,146 defa indirildi / yazdırıldı
|
Ümit Usta
2 su bardağı kırmızı mercimek
2 adet orta boy kuru soğan
6 diş sarımsak
1 kahve fincanı pirinç veya bulgur
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
1 çorba kaşığı kekik
1 çorba kaşığı kuru nane
1 adet limonun suyu
3 litre kadar et suyu ya da su
100 gram margarin
yeterince tuz, karabiber ve pul kırmızıbiber
Ayıklayıp, yıkadığımız kırmızı mercimekleri, 1/2 litre kadar su ile haşlayalım. Bu esnada üzerinde oluşan köpükleri, delikli bir kepçeyle alalım.
Köpükler bitince, piyazlık doğradığımız kuru soğanları, ince kıydığımız sarımsakları ve 3 litre et suyunu veya suyu ilave edip, pişirmeye başlayalım.
1 su bardağı suda erittiğimiz domates ve biber salçası ile birlikte iyice yıkadığımız pirinçleri veya bulgurları da çorbaya ilave edip, pişirmeye devam edelim.
Pirinçler pişip de çorbamız koyu bir kıvama gelince, yeterince tuz, karabiber ve limon suyunu ilave edip, bir taşım daha kaynatalım.
Başka bir kapta, erittiğimiz margarinin içine kekiği, kuru naneyi ve pul kırmızıbiberi atıp kızdırdıktan sonra, çorbaya ilave edelim.
1 dakika sonra ocaktan indirip, sıcak sıcak servis yapalım.
NOT: Arzu edenler, bulguru ve pirinci bir arada kullanabilir.
|
Ezogelin Çorbası |
 |
müzeci
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 25.10.2011
Mesajlar: 87 Şehir: Yozgat |
Kısa URL: https://ml.md/lc69325
Gönderme Tarihi: 28.Ekm.2011
2,726 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı kırmızı mercimek
1 adet orta boy soğan
2 çorba kaşığı tereyağı
6 su bardağı su
1 çay bardağı un
Tereyağı
1 çorba kaşığı salça
1 kahve fincanı bulgur
1 kahve fincanı pirinç
1 çay kaşığı pul biber, nane
1 tatlı kaşığı tuz
Mercimeği ovarak yıkadıktan sonra, yemeklik doğranmış soğan ile tereyağında kavurun. 4 su bardağı su ilave ederek, kaynamaya bırakın. Kaynayınca içine pirinç, bulgur ve tuz ekleyip 15 dakika pişirin. Ayrı bir tencerede unu çok az tereyağında kavurup, içine salça, nane ve pul biberi katın. Üzerine 1 su bardağı su daha ekleyin. Bu salçalı karışımı haşlanmış mercimekli karışıma ekleyip, 10 dakika kısık ateşte kaynatın. Sıcak servise sunun.
|
EZOGELİN ÇORBASI |
 |
İbrahim Hakkı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 31.08.2011
Mesajlar: 185 Şehir: Erzurum |
Kısa URL: https://ml.md/lc67562
Gönderme Tarihi: 04.Eyl.2011
2,747 defa indirildi / yazdırıldı
|
Ebru Omurcalı
2 çorba kaşığı sıvı yağ
1 adet küçük boy kuru soğan
1 diş sarımsak
1 çorba kaşığı biber salçası
1 çay bardağı kırmızı mercimek
Yarım çay bardağı pirinç
Yarım çay bardağı bulgur
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı nane
1 tatlı kaşığı pul biber
Servis için limon
Kuru soğan ve sarımsağı sıvı yağda kavurun. Biber salçasını ekleyin ve kavurun. Mercimeği ilave edin, sıcak suyu koyun ve mercimeklerin pişmesine yakın bulgur ve pirinci koyun. Ayrı bir tavada tereyağını köpürtün, nane ve pul biberi koyun. Pişen çorbaya, yağı dökün. Limon dilimleri ile servis yapın.
|
Ezogelin Çorbası |
 |
sevgi tarifleri
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 18.03.2011
Mesajlar: 68 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc64876
Gönderme Tarihi: 24.Haz.2011
2,721 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 su bardağı su
1 adet soğan
2 su bardağı kırmızı mercimek
1 çorba kaşığı margarin
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı salça
1/2 su bardağı pirinç
1 çorba kaşığı nane
1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
Tuz
Bir tencereye suyu koyun. Rendelenmiş soğanı, ayıklanıp yıkanmış mercimekleri katıp mercimekler yumuşayana kadar pişirin. Süzgeçten geçirip başka bir kaba alın. Tencerede margarini eritin. Unu ekleyip kavurun, salçayı ilave edin. Üzerine süzdüğünüz mercimeği ve pirinci katın. Pirinçler pişinceye kadar kaynatın. Son olarak çorbanın baharatlarını ve tuzunu ayarlayıp servis yapın.
Fotoğraf "ay ışığı" tarafından gönderildi. 15.07.2019
|
Ezogelin Çorbası |
 |
pembe&beyaz
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 07.06.2011
Mesajlar: 63 Şehir: Eskişehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc64207
Gönderme Tarihi: 11.Haz.2011
6,400 defa indirildi / yazdırıldı
|
Elif Korkmazel
1/2 su bardağı kırmızı mercimek
1 çay bardağı bulgur
6 su bardağı su
1 adet soğan
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı salça
1/2 limon suyu
Nane
Tuz
Karabiber
Kırmızıbiber
Yıkanmış mercimeği, bulguru ve suyu kaynamaya bırakın. İçine rendelenmiş soğanı ekleyip 30 dakika pişirin. Unu yağda hafifçe kavurun. Salça, nane, limon, kırmızıbiber ve çorbanın suyundan biraz ekleyip karıştırarak pişirin. Bu karışımı karıştırarak çorbaya ilave edin.
|
Ezogelin Çorbası |
 |
girye
Yamak

Kayıt: 02.09.2009
Mesajlar: 5
|
Kısa URL: https://ml.md/lc40260
Gönderme Tarihi: 02.Eyl.2009
6,334 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
Yarim su bardagi kirmizi mercimek
1 yemek kasigi pirinc
1 yemek kasigi bulgur
2 corba kasigi tereyağ
2 corba kasigi siviyag
1 soğan
yarim corba kasigi domates salcasi
yarim corba kasigi biber salcasi
1,5 yemek kasigi un
1 tatli kasigi nane
biraz karabiber ve pulbiber
tuz
7 su bardagi su
1 dis sarımsak
limon suyu
Yapilisi:
Öncelikle eritilmis tereyağı ve siviyaginda yemeklik dogranmis soğani kavurun. Daha sonra üzerine un da ekleyip, biraz kavurun. Ardindan salcalari da ilave edip, biraz kavurduktan sonra, baharatlari da ekleyip, biraz cevirin ve sonra bir bardak soguk su ekleyin karistirarak. Sonra 6 bardak ta kaynar su ve tuzunu ekledikten sonra yikanmis mercimegi, bulguru ve pirinci de ilave edip, arada bir karistirarak kaynamaya birakin. Corbanin pismesine yakin ezilmis bir dis sarimsagi da ekleyin. Limon suyuyla servis yapin.
|
Ezogelin Çorbası |
 |
teo
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.05.2009
Mesajlar: 47 Şehir: Trabzon |
Kısa URL: https://ml.md/lc36887
Gönderme Tarihi: 26.May.2009
5,918 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
1 bardak kırmızı mercimek
1 bardak ince bulgur
1 adet orta boy soğan
2 çorba kaşığı margarin
2 çorba kaşığı domates salçası
2 çay kaşığı kırmızı biber veya biber salçası
Biraz tuz, nane
6-7 bardak su
Hazırlanışı:
Bir tencere içerisinde soğanı, yağda hafif pem-beleşene kadar kavurun. Domates salçasını çok az su ile karıştırarak soğanların üzerine dökün. Biber salçası veya acı kırmızı biberi de katıp karıştırmaya devam edin. Malzemeler birbirine karışınca ayıklanmış bulgur ve yıkanmış mercimeği 6 bardak su ile birlikte ekleyin. Orta hararetli ateşe alarak kaynatın. Bulgur ve mercimek yumuşayıncaya kadar pişirin. Çorbamızın içerisindeki malzemeler iyice bütünleşince ateşten alıp üzerine kuru nane serperek ikram edebilirsiniz.
|
Ezo Gelin Çorbası |
 |
Saadet
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc36723
Gönderme Tarihi: 21.May.2009
6,419 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler
2 su bardağı kırmızı mercimek
yarım bardak bulgur
yarım bardak pirinç
2 kaşık domates salçası
Tuz, kuru nane, kırmızı pul biber
1 baş kuru soğan
4-5 kaşık sıvı yağ
Kuru soğan küçük küçük doğranıp yağda pembeleştirilir. Salça da konularak biraz daha kavrulur. Ayıklanıp yıkanan mercimek, bulgur ve pirinç ile tuz, kuru nane ve kırmızı pul biber de ilave edilerek 10 bardak suyla düdüklü tencerede iyice pişirilir. Pişen çorba sıcak olarak ve limon suyuyla servis yapılır.
|
Ezogelin Çorbası |
 |
alizem
Aşçıbaşı

Kayıt: 19.12.2008
Mesajlar: 21 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc31331
Gönderme Tarihi: 19.Arl.2008
7,204 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
1 büyük soğan
1 büyük patates
2 adet havuç
1 su bardağı kırmızı mercimek
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı tereyağı
tuz
karabiber
nane
salça
Havuç, soğan ve patatesler küçük doğranıp 1 kg. suda tuz ilavesi ile haşlanır. Havuçlar yumuşayınca ocaktan alınıp bilenderden geçirilir. Yıkanmış mercimekler ezilmiş harca ilave edilerek tekrar kaynatılır. Mercimekler pişince ateşin altı kapatılır. Ayrı bir kapta 2 kaşık yağ ve 1 kaşık un iyice kavrulur, salça ilavesi ile sulandırılır. Üzerine diğer tencerede haşlanan karışım dökülerek kıvamını buluncaya kadar sulandırılır. Ayrı bir tavada yağ, nane ve kırmızıbiber kavrularak çorbaya dökülerek servis yapılır.
|
Ezogelin Çorbası |
 |
Son yolcu
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 29.08.2008
Mesajlar: 110
|
Kısa URL: https://ml.md/lc26904
Gönderme Tarihi: 30.Ağu.2008
5,817 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
2 kaşık pirinç
2 kaşık bulgur
2 kaşık kırmızı mercimek
2 kaşık un
1 soğan
1 kaşık salça
Tuz, kırmızıbiber
Sıvıyağ
Yapılışı:
Mercimek, bulgur ve pirinç yaklaşık 2 su bardağı suda haşlanır. Bu arada ince ince doğranan soğanlar yağda kavrulur. Kavrulmakta olan soğanlara un ilave edilir. Birlikte kavrulur. Salçası da konulur. Ardından çorbanın suyu konur. Haşlanan bakliyatlar da suyu eklenen çorbaya ilave edilir. Çorbanın suyuna göre, gerekirse su ilave edilir ve kaynamaya bırakılır.
|
EZO GELİN ÇORBASI |
 |
O'kadın
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.08.2008
Mesajlar: 61 Şehir: Çankaya |
Kısa URL: https://ml.md/lc26831
Gönderme Tarihi: 27.Ağu.2008
6,067 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 Kişilik Malzemeler
1 çay fincanı kırmızı mercimek
1 çay fincanı ince bulgur
1 adet orta boy soğan
2 çorba kaşığı margarin
2 çorba kaşığı domates salçası
2 çay kaşığı kırmızı biber
Yarım çay kaşığı acı biber yada biber salçası
2 çay kaşığı nane
Biraz tuz
6-7 bardak su
Hazırlanışı
Tencereye yağ ve küçük küçük doğranmış soğanları koyup, hafifçe pembeleştirin. Su, yıkanmış mercimek, bulgur, salça, tuz koyup mercimek ve bulgur yumuşayıncaya kadar pişirin. Ateşten alıp acı kırmızı biber, nane serptikten sonra servis yapın.
Fotoğraf "çerçeve" tarafından gönderildi. 10.04.2018
|
EZO GELİN ÇORBASI |
 |
bendeniz
Aşçıbaşı

Kayıt: 16.04.2008
Mesajlar: 22 Şehir: İzmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc23236
Gönderme Tarihi: 16.Nis.2008
5,558 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme:
6 su bardağı kemik suyu
1/2 kg kırmızı mercimek
1 cay fincanı pirinç
2 çorba kaşığı salça
2 baş soğan
2 çorba kaşığı un
biraz kuru nane
2 çorba kaşığı yağ
biber
tuz
Yapılışı:
Bir tencerede 2 kaşık yağı ertip 2 baş soğanı çok ince doğrayın 2 çorba kaşığı unu da tencereye koyun, iyice karıştırarak hafifçe pembeleşmesini sağlayın. 6 bardak suyu veya kemik suyunu karıştırarak yedirin ve kaynayana kadar karıştırın. Ayıklanıp yıkanmış kırmızı mercimekle, pirinci de tencereye alın. Sulandırılmış bir kaşık salçayı da ilave ederek kaynamaya bırakın. Pirinçler patlayana kadar orta ateşte pişirin. Bol kuru nane serperek servis yapın.
|
Ezogelin Çorbası |
 |
sardunya
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 19.11.2007
Mesajlar: 36 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc19359
Gönderme Tarihi: 19.Kas.2007
5,914 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet kuru soğan
2 çorba kaşığı un
1 çay bardağı bulgur
1,5 çay bardağı kırmızı mercimek
1 çay bardağı pirinç
1 çorba kaşığı salça
8 su bardağı et suyu ya da su
5 çorba kaşığı sıvı yağ
Tuz, karabiber, pul biber, kuru nane
Mercimek, bulgur ve pirinç iyice yıkanır, üzerlerine 1 su bardağı su koyarak, ayrı kaplarda 1 saat ıslatılır. Tencereye yağ konur, ısınınca ince kıyılmış soğan atılır, pembeleştirilir. Üzerine un eklenir 1-2 dakika kavrulur. Salça, tuz, nane karabiber ve pul biber ilave edilir, karıştırılır. Et suyu eklenir. Kaynayınca mercimek, bulgur ve pirinç ıslatma sularıyla birlikte katılır. 25 dakika orta ateşte ara sıra karıştırarak pişirilir.
|
Ezo Gelin Çorbası |
 |
ziyafet
Aşçıbaşı

Kayıt: 24.10.2007
Mesajlar: 27 Şehir: İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc18745
Gönderme Tarihi: 24.Ekm.2007
5,766 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 bardak kemik suyu,
2 çorba kaşığı tereyağı,
1 tutam nane,
2 çorba kaşığı un,
2 adet soğan,
2 çorba kaşığı salça,
1 çay bardağı pirinç,
0,5 kg. kırmızı mercimek,
Tuz
Pul biber
1- Tereyağı eritilir. Çok doğranmış soğan ve un ilave edilerek hafifçe pembeleşinceye kadar kızartılır.
2- Bu sırada kemik suyu tencereye dökülür. Bir müddet kaynadıktan sonra mercimek, pirinç ve salça da tencereye konur.
3- Pişirilirken nane ilâve edilir.
4- Piştikten sonra sıcak olarak servis yapılır.
|
|