https://www.sabah.com.tr
Yufka için:
1 adet yumurta
3 çorba kaşığı tepeleme yoğurt
1 çay kaşığı karbonat
Aldığı kadar un
Tuz
İçi için:
500 gram kıyma
2'şer adet soğan ve domates
Tuz, karabiber
Kızartmak için:
Sıvı yağ
Harç için kıyma, kıyılmış soğan, rendelenmiş domates, tuz ve karabiberi iyice yoğurup, biraz sulu bir harç elde edin. Yufka için yumurta, yoğurt, karbonat, tuz ve aldığı kadar un ekleyip, kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin. Küçük bezeler koparıp, 20 dakika dinlendirin. Pasta tabağı büyüklüğünde açın. Bir adet hamurun kenarına harcı yerleştirin. Hamurun diğer kenarını üzerine kapatın. Uçlarını elinizle bastırıp yapıştırın. Tüm hamur ve harcı aynı şekilde hazırlayın. Bol kızgın sıvı yağda kızartıp, sıcak olarak servis yapın.
|