Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Fasulye çorbası (Brezilya)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Afgan Yemekleri
Alman Yemekleri
Amerikan Yemekleri
Arap Yemekleri
Arjantin Yemekleri
Avustralya Yemekleri
Avusturya Yemekleri
Azeri Yemekleri
Belçika Yemekleri
Brezilya Yemekleri
Bulgar ve Bulgaristan Türkleri'nin Yemekleri
Çeçen Yemekleri
Çekya Yemekleri
Çin Yemekleri
Danimarka Yemekleri
Diğer Ülkelerin Yemekleri
Endonezya Yemekleri
Filipinler Yemekleri
Finlandiya Yemekleri
Fransız Yemekleri
Güney Afrika Yemekleri
Gürcistan Yemekleri
Haiti Yemekleri
Hint Yemekleri
Hırvat Yemekleri
Hollanda Yemekleri
İngiliz Yemekleri
İran Yemekleri
İrlanda Yemekleri
İskandinav Yemekleri
İskoç Yemekleri
İspanyol Yemekleri
İsrail Yemekleri
İsveç Yemekleri
İsviçre Yemekleri
İtalyan Yemekleri
Japon Yemekleri
Kanada Yemekleri
Kazak Yemekleri
Kırgız Yemekleri
Kore Yemekleri
Küba Yemekleri
Macar Yemekleri
Meksika Yemekleri
Norveç Yemekleri
Malezya Yemekleri
Özbek Yemekleri
Pakistan Yemekleri
Peru Yemekleri
Polonya Yemekleri
Portekiz Yemekleri
Romen Yemekleri
Rus Yemekleri
Slovak Yemekleri
Tahiti Yemekleri
Tayland Yemekleri
Venezuela Yemekleri
Vietnam Yemekleri
Yeni Zellanda Yemekleri
Yunan ve Batı Trakya Türkleri'nin Yemekleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Fasulye çorbası (Brezilya)

mozerella
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 02.08.2008
Mesajlar: 21
Şehir: İzmit
Kısa URL: https://ml.md/lc25892
Gönderme Tarihi: 02.Ağu.2008
4,116 defa indirildi / yazdırıldı




Malzeme:(4 kişilik):
200 gr. kuru fasulye,
baharat torbası (temiz bir tülbente sarılıp ağzı uzunca bir iple bağlanmış bir torba içinde dilediğiniz baharlar),
2 soğan (1 diş karanfil batırılmış),
1 diş sarımsak,
tuz,
30 gr. tereyağ,
3 taze domates (kabukları soyulup, çekirdekleri temizlenerek küçük kuşbaşı doğranmış veya 1 çorba kaşığı domates salçası),
karabiber,
1 tutam toz şeker,
Üzerine:
2 dilim tost ekmeği,
15 gr. tereyağı
Haşlama suyuna 1 tablet et suyu atın.

Kuru fasulyeyi bir tencereye koyup üzerini örtecek kadar su ilave ettikten sonra 2-3 saat, fasulyeler kabarıncaya kadar, dinlenmeye bırakın. Fasulyeler kabarınca süzüp, tekrar tencereye koyun. Üzerine su katıp baharat torbası, bir diş karanfil batırılmış yarım soğan ve soyulmuş sarımsağı ilave ederek orta ateşte 1 saat pişirin. (İlk yarım saatten sonra tuzunu ilave edin).
Bu arada kalan 1+1/2 soğanı piyaz doğrayın. Büyükçe bir tencerede tereyağı orta ateşte eritin. Yağ kızınca piyaz doğranmış soğanları ve domatesleri (veya domates salçasını) katın. Tuzunu, biberini ve şekerini de koyup, ara sıra karıştırarak 4-5 dakika pişirdikten sonra tencereyi ateşten alın.
Fasulyeler iyice pişince tencereyi ateşten alıp fasulyeleri bir kevgire çıkarın. (Pişme suyunu saklayın) Haşlanmış fasulyeleri bir sebze değirmeninden geçirerek püre haline getirin.
Salçanın piştiği tencereyi tekrar orta ateşe koyup ısıtın. Salça ısınınca fasulye püresini ilave edip karıştırın. Fasulyelerin pişme suyundan da 1,5 litre katıp, sık sık karıştırarak, 30 dakika daha pişirin. Tencereyi ateşten alın.
Tost ekmeği dilimlerini iri zar biçiminde doğrayın. Küçük bir tavada 15 gr. tereyağı, orta ateşte eritin. Yağ kızınca ekmekleri ilave edip altın sarısı bir renk alana kadar her iki yanlarını da kızartın. Tavayı ateşten alın.
Tenceredeki çorbayı ısıtılmış bir kaseye aktarıp üzerine de tavadaki ekmekleri ve yağı döktükten sonra, sıcak olarak, servis edin.

Not: Aynı çorbayı kuru fasulye yerine barbunya fasulye ile de hazırlayabilirsiniz.






Fasulye çorbası (Brezilya) Tarifleri Diğer Ülkelerin Yemekleri



(1 adet Fasulye çorbası (Brezilya) 76,114 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort