Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Denizli Yemekleri > Fasulye Ekşilemesi (Muğla) (1 adet - 4,899 defa bakıldı)

Fasulye Ekşilemesi (Muğla)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Afyonkarahisar Yemekleri
Aydın Yemekleri
Denizli Yemekleri
İzmir Yemekleri
Kütahya Yemekleri
Manisa Yemekleri
Muğla Yemekleri
Uşak Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Fasulye Ekşilemesi (Muğla)

altınel
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 22.04.2016
Mesajlar: 39
Şehir: Kırklareli
Kısa URL: https://ml.md/lc131293
Gönderme Tarihi: 19.Oca.2018
4,221 defa indirildi / yazdırıldı




Muğla Valiliği

1 kg taze fasulye
2-3 adet domates
5-6 diş sarımsak
1 adet kuru soğan
1,5 yemek kaşığı un
1-1,5 yemek kaşığı nar ekşisi, limon suyu ya da koruk ekşisi
1 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı toz kırmızı biber
1 çay bardağı zeytinyağı
Tuz

Soğan yemeklik doğranır ve ocağa alınan yayvan bir tencerede ısıtılan yağın içine atılır. Soğanlar pembeleşince tencereye un eklenip, unun kokusu çıkana kadar kavurma işlemine devam edilir. Un, sarımsak ve ekşi ayrı bir tavada hazırlanıp sonradan da ilave edilebilmektedir. Toz kırmızı biber, salça, ekşi, küçük doğranmış domatesler ve soyulup ezilmiş sarımsaklar da sulandırılarak eklenip kavrulduktan sonra sıra kılçıkları alınmış ve doğranmış taze fasulyelerin, harcın içine katılmasına gelir. Tuzu atılır. Fasulyenin üzerini örtecek kadar sıcak su ilave edilir. Bu yemek genelde yarım saatlik bir sürede yenmeye hazır hale gelir. Aynı yemek, fasulyeleri çiğden kavurmak yerine haşladıktan sonra harçla birleştirmek suretiyle de yapılabilmektedir. Taze fasulye ekşilemesi hem sıcak hem de soğuk olarak servis edilebilir. Bekledikçe lezzetinin arttığı da söylenir.

Not: Taratorlu fasulye veya teltorlu fasulye olarak da adlandırılan taze fasulye ekşilemesi, yörenin geleneksel mutfağının genelde yaz aylarında yapılan ekşili yemeklerinden biridir. Aynı yemek börülce, bakla, bezelye, turp otu gibi sebze ve otlarla da yapılabilmektedir.







Fasulye Ekşilemesi (Muğla) Tarifleri Denizli Yemekleri



(1 adet Fasulye Ekşilemesi (Muğla) 4,899 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort