4 kişilik
Gerekli malzeme:
1 demet taze soğan
600 gr taze fasulye
2 domates
4 yeşil zeytin
1 çay kaşığı kapari
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı sirke
Fesleğen
Kekik
Tuz
Taze soğan ve fasulyeyi ayıklayıp ayrı ayrı tuzlu suda haşlayın. Suyunu süzüp geniş bir tabağa yerleştirin.
Domateslerin kabuklarını soyup çekirdeklerini ayıklayın ve küp şeklinde doğrayın. Zeytinlerin çekirdeklerini çıkarıp ikiye bölün.
Geniş bir kapta zeytin, haşlanmış taze soğan, kapari, yağ, sirke, tuz, bir tutam kekik ve fesleğeni karıştırın. Küçük doğranmış fasulyeyi ve domatesi ilave edip en az bir saat dinlenmeye bırakın. Dinlenme süresince arada bir düzenli olarak karıştırın.
|