|
Bakla Fava |
|
köfteciii
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 14.12.2016
Mesajlar: 38 Şehir: Tekirdağ |
Kısa URL: https://ml.md/lc142555
Gönderme Tarihi: 07.May.2019
880 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı kuru iç bakla
1 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı toz şeker
Yarım limonun suyu
1 çay kaşığı silme tuz
Göz kararı su
1 fincan zeytinyağı
Yarım demet dereotu
Kuru baklayı akşamdan ılık suda bekletin. Soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağında kavurun. Baklayı ekleyip 4-5 dakika daha kavurun. Limon suyunu, tuzu, şekeri ve baklanın üzerini 3 parmak geçecek kadar suyu ilave edip arada karıştırarak baklalar yumuşayıncaya kadar pişirin.
Pişen baklayı blender'dan geçirin ve dereotunun yarısını ince doğrayıp içine ilave edip karıştırın. Servis tabağınıza alıp üzerini kalan dereotu ile süsleyebilirsiniz.
Kırmızı kuru soğanı incecik doğrayıp favanın içine karıştırabilirsiniz.
|
Fava |
|
dere
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 09.05.2014
Mesajlar: 47 Şehir: Mersin |
Kısa URL: https://ml.md/lc135516
Gönderme Tarihi: 15.Tem.2018
799 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://nelazimsa.carrefoursa.com
500 gr. kuru bakla
2 adet kuru soğan kabaca doğranmış
½ su bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı toz şeker
Tuz
Üzeri için:
½ bağ dereotu
1 adet kırmızı soğan
Zeytinyağı
Kuru bakla bir gece önceden ıslatılmalıdır. Fava yapılırken tüm malzemeler bir tencereye alınarak üzerini 2 parmak geçecek kadar su ilave edilir ve suyunu tamamen çekinceye kadar pişirildikten sonra blenderdan geçirilir. Borcama alına karışım üzeri bir streç ile kapatıldıktan ve oda sıcaklığına kadar soğutulduktan buzdolabında 1-2 saat dinlendirilir. Dolaptan çıkarılan fava dereotu, kırmızı soğan ve zeytinyağı ile birlikte servis edilir.
|
Kuru Bakla Fava |
|
mütoo
Aşçıbaşı
Kayıt: 15.08.2016
Mesajlar: 27 Şehir: Çanakkale |
Kısa URL: https://ml.md/lc118927
Gönderme Tarihi: 16.Ağu.2016
2,046 defa indirildi / yazdırıldı
|
Tülin Çekmeceligil
1 su bardağı kuru iç bakla
1 adet orta boy kuru soğan
1,5 çay bardağı zeytinyağı
½ adet limonun suyu
Şeker
Tuz
Dereotu
Baklaları bir gece önceden tuzlu ve ılık suya koyun. Ertesi gün küp küp doğradığınız soğanları bir çay bardağı zeytinyağında kavurun. Dört su bardağı kaynar suyu süzüp yıkadığınız baklaları şeker ve tuzu ekleyerek baklalar iyice dağılıncaya kadar pişirin. Eğer su azalırsa azar azar kaynar su ekleyebilirsiniz (Çok hafif sulu kalmalı). Ocaktan indirdikten sonra limon suyunu ve yarım çay bardağı zeytinyağını ekleyin, el blenderi ile baklaları iyice ezin. Arzu ederseniz ıslattığınız bir kek kalıbı veya dikdörtgen bir servis tabağına favayı yayın ve buzdolabında 5-6 saat bekletip kare şeklinde kesin. Üzerini dereotu ile süsleyerek servis yapabilirsiniz.
|
Fava |
|
siyami
Super MOD
Kayıt: 26.09.2006
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc115252
Gönderme Tarihi: 03.Mar.2016
1,350 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı kuru iç bakla
1 orta boy soğan
1 çay bardağı zeytinyağ
1 çay kaşığı tuz
1,5 çay kaşığı şeker
Baklayı 4 su bardağı su ve 1 çay kaşığı tuz ile yumuşayıncaya kadar haşlayın. Suyunu tamamen çekmemesi için sürekli karıştırarak, kontrol edin.
Ayrı bir tencerede küçük kuşbaşı şeklinde doğradığınız soğanları zeytinyağı ile kavurun.
Soğanlar kavrulunca, baklaları ve şekeri ekleyin.
Arada karıştırarak on dakika kadar pişirin. Pişirme sırasında karışım çok koyu (hamur kıvamında) olursa bir miktar ılık su ekleyin. Karışımın akışkan bir bulamaç kıvamında olması gerekir.
Pişen karışımı el blenderı ile pürüzsüz hale getirin.
Hafifçe ıslattığınız bir kaba döküp bir gece buzdolabında bekletin.
Servis yaparken üzerine ince kıyılmış dereotu serpin.
|
Fava |
|
TÖRE
Aşçı
Kayıt: 10.03.2015
Mesajlar: 17 Şehir: Diyarbakır |
Kısa URL: https://ml.md/lc105778
Gönderme Tarihi: 10.Mar.2015
1,498 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gram kuru bakla
3 adet soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çorba kaşığı toz şeker
4 su bardağı su
Tuz ve yarım demet dereotu
4-5 adet çeri domates
Baklaları bir gece suda bekletin. Suyunu süzüp tencereye alın. Üzerine doğranmış soğanları, yağı, şekeri, tuzu ve suyu ekleyip kaynamaya bırakın. Baklalar yumuşayınca blender yardımıyla ezip püre yapın ve kalıplara dökün. Buzdolabında 3 saat kadar bekletin, servis tabağına ters çevirip süsleyin.
|
Fava |
|
hayri bey
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.07.2014
Mesajlar: 33 Şehir: Muğla |
Kısa URL: https://ml.md/lc100122
Gönderme Tarihi: 23.Tem.2014
1,606 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı kuru bakla
1 çay bardağı zeytinyağı
2 çorba kaşığı şeker
1 limonun suyu
1 demet dereotu
2 adet soğan
Baklaları tencereye koyup içine irice doğranmış soğanı, yağı, şeker ve 2 su barağı suyu ekleyip ocak üzerinde pişmeye bırakın. Baklalar yumuşayınca içine dereotu ve limon suyunu ekleyip blender yardımıyla püre yapın ve bir kaba döküp soğumaya bırakın. Servis tabağına ters çevirip soğuk ikram edin.
|
Fava |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc96080
Gönderme Tarihi: 21.Şub.2014
2,683 defa indirildi / yazdırıldı
|
Milli Eğitim Bakanlığı
Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi
Ankara 2006
½ kg. kuru iç bakla
3 su bardağı su
1 çay bardağı zeytinyağı
1 adet soğan
Yarım demet dereotu
Tuz
İç baklaları yıkayıp, 3 su bardağı su ile haşlayın. Yumuşayınca suyunu süzün.
Başka bir tencereye zeytinyağını koyun ve rendelenmiş soğanı kavurun. Üzerine baklaları ilave edip, bir müddet daha kavurun.
Şekeri ve tuzu ilave edip baklaları, robottan geçirerek püre kıvamına getirin.
Kek kalıbına döküp buzdolabında bir kaç saat bekletin. Favayı kalıbından ters çevirerek servis tabağına çıkartın. Üzerini ince ince kıyılmış dereotuyla süsleyin. Dilim dilim keserek servis yapın.
|
Fava |
|
damak çatlatan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 27.07.2012
Mesajlar: 137 Şehir: Manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc82639
Gönderme Tarihi: 30.Ekm.2012
2,989 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 su bardağı kuru iç bakla
2 soğan
Yarım su bardağı zeytinyağı
Yarım limonun suyu
3 adet kesmeşeker
5 su bardağı su, tuz
1 kırmızıbiber
5'er dal dereotu, nane maydanoz
Yarım limon suyu
4 çorba kaşığı zeytinyağı
Baklaları suyun içinde 6-7 saat bekletin. Süzüp bir kaba alın. Üzerine ince doğradığınız soğanları, zeytinyağını, şekeri, limon suyunu, tuzu ve suyu ilave ederek 35-40 dakika pişirin. Ocaktan alıp blenderden geçirin ve istediğiniz bir kalıba boşaltın. Bu şekilde dolapta 2 saat bekletip servis tabağına ters olarak çevirin. Üzerini süslemek için dereotunu ince bir şekilde kıyıp limon suyu ve zeytinyağı ile beraber karıştırın. İstenirse kırmızıbiberi de kibrit çöpü gibi doğrayıp içine ilave edin. Favanın kanarlarına ya da üzerine yerleştirip süsleyin. Şık sofralar için güzel bir sunum oluyor. Şekil vermek için kek kalıplarını da kullanabilirsiniz.
|
Fava |
|
kırık testi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 31.03.2012
Mesajlar: 213 Şehir: Nevşehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc75563
Gönderme Tarihi: 07.May.2012
3,227 defa indirildi / yazdırıldı
|
Ümit Usta
1 kg. taze veya kuru iç bakla
5 adet büyük boy kuru soğan
1 demet dereotu
1 su bardağı sıvıyağ
1 tatlı kasığı tozşeker
Tuz
İnce kıydığımız kuru soğanları, sıvıyağda pembeleştirdikten sonra, en az 2 saat önceden ılık suda ıslattığımız kuru baklayı da tencereye ilave edip, 3-4 dakika kavuralım.
Yeterince tuzu, tozşekeri ve üzerine üç parmak çıkacak kadar suyu ilave edip, ağzı kapalı olarak orta ısılı ateşte pişmeye bırakalım.
Pişerken ara sıra karıştırarak, tencerenin dibinin tutmamasını sağlayalım. Eğer ihtiyaç olursa, azar azar su ilave edilebilir.
İyice pişmiş olan baklaları ezerek, püre kıvamına gelmesini sağlayalım.
İnce kıydığımız dereotlarının yarısını ilave ettikten sonra, eğer suluysa ağzı açık olarak ocağın üstünde karıştırarak fazla suyunu çektirip, koyulaşmasını sağlayalım.
Islattığımız kenarlı bir servis tabağına boşaltıp, iyice soğumasını bekleyelim.
Üzerini kalan dereotlarıyla süsleyip, servis yapalım.
Not: Eğer kuru baklanız kabuklu ise, 6-7 saat önceden ıslatıp, kabuklarını soyduktan sonra, pişirmeniz gerekir. Pişirdiğimiz iç baklayı ezmeden de servis yapabiliriz.
|
Fava |
|
canseza
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.03.2012
Mesajlar: 33 Şehir: Amasya |
Kısa URL: https://ml.md/lc73852
Gönderme Tarihi: 19.Mar.2012
2,838 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr soyulmuş bakla
1 adet kuru soğan
2 adet patates
Yterince zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
Bakla soğan ve patatesler hepbirlikte eriyinceye kadar kaynatılır. Üzerinde oluşan köpük alınırken bir kaşık zeytinyağı ve yeterli miktarda tuz tencereye eklenir. Tenceredeki karışım iyice eriyince ince bir süzgeçten süzülür ve soğumaya bırakılır.
|
Kuru Bakla Fava |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc72364
Gönderme Tarihi: 07.Şub.2012
3,665 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg kuru bakla
3-4 tane kuru soğan
2 su bardağı zeytinyağı
7-8 su bardağı et suyu
1 tatlı kaşığı şeker
4-5 dal dereotu
1 limon
Biraz tuz
Akşamdan ılık suda ıslattığınız baklayı süzün. Soğanları, ince yemeklik olarak doğrayıp, hafif ateşte zeytinyağıyla öldürün. Ancak, sararmamasına dikkat edin. İç baklaları et suyuyla orta ısıda pişirin. Üzerine şeker ve tuz ekleyin. Bu arada baklanın doğal kokusunu yitirmemesi için dibi tutmayacak şekilde pişirin. Süzgeçten geçirerek başka bir tencereye alın. Bu işlemi ince tel bir süzgeçe kepçe koyarak ve tahta kaşıkla bastırarak yapın.Yeniden ateşe koyup bir taşım kaynattıktan sonra, kaşığın tersiyle üzerini düzeltin. Soğuyunca buzdolabına koyun. Sonra, çukur kaptan dağıtım tabağına kalıplaşmış olarak boşaltıp üzerini dereotu ile süsleyin ve limon suyu ile servis yapın.
|
Fava |
|
hamiyet
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 09.08.2011
Mesajlar: 52 Şehir: Nevşehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc68445
Gönderme Tarihi: 28.Eyl.2011
3,111 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 su bardağı kuru iç bakla
2 adet orta boy soğan
1/2 su bardağı zeytinyağı
1/2 limonun suyu
3 adet kesme şeker
5 su bardağı su
Tuz
Baklaları suya koyup 6-7 saat bekletin. Süzüp bir kaba alın. Üzerine, ince doğradığınız soğanları, zeytinyağını, şekeri, limon suyunu, tuzu ve suyu ilave ederek 35-40 dakika pişirin. Ocaktan alıp blender'dan geçirin ve bir kalıba dökün. Dolapta 2-3 saat bekletip servis tabağına ters olarak çevirin. Zeytin, taze soğan ve nane yapraklarıyla süsleyin.
|
Fava |
|
sar
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 29.08.2011
Mesajlar: 48 Şehir: Eskişehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc68361
Gönderme Tarihi: 26.Eyl.2011
3,069 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 bardak kuru bakla
2 adet soğan
1 çay kaşığı şeker
1 çay bardağı zeytinyağı
1 bağ maydanoz
1 adet limon
4 bardak su
Biraz karabiber
Biraz tuz
Baklayı bir gece önceden ıslatın. Soğanları rendeleyip yağda ğembeleştirin. üzerine suyu ilave edip kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra suyunu süzdüğünüz baklalara şeker, tuz ilave edip hamur haline gelene kadar pişirin. Piştikten sonra süzgeçten geçirin. Servis tabağına alıp üzerine limon suyu ve zeytinyağı gezdirin.
|
Fava |
|
balaban
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 25.03.2009
Mesajlar: 54 Şehir: Amasya |
Kısa URL: https://ml.md/lc65741
Gönderme Tarihi: 13.Tem.2011
3,114 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı kuru bakla
2 adet soğan
4 su bardağı su
Yarım su bardağı zeytinyağı
3 adet kesme şeker
Yarım limonun suyu
Tuz
Bir gün önceden kuru baklayı ıslatın. Islatılmış baklayı bir tencereye alıp, zeytinyağı, şeker, limon suyu ve iri doğranmış soğan ile 20 dakika pişirin. Piştikten sonra blenderden geçirip, iyice öğütün. Malzemeyi bir kek kalıbına elinizle bastırarak yerleştirin ve buzdolabına koyun. Sertleştikten sonra servis tabağına ters çevirerek alın ve dereotuyla süsleyerek servis yapın.
|
Fava |
|
ERGUN
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.07.2005
Mesajlar: 99 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc65311
Gönderme Tarihi: 02.Tem.2011
3,414 defa indirildi / yazdırıldı
|
Ergun Köknar
500 gr. kuru bakla
2 adet soğan
1 su bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı şeker
1 adet limon
1 demet maydanoz
Yeterince tuz
Bir tencereye zeytinyağını koyup, içinde rendelenmiş soğanları pişirerek öldürünüz, içine 3-4 bardak su koyup kaynatınız. Akşamdan tuzlu suda ıslattığınız baklaları süzüp, kaynar suyun içine ilave ediniz. Baklalar biraz yumu-şayınca tuzunu ve limon suyunu ekleyiniz. Baklalar ezilecek hale gelinceye kadar kaynatınız. İyice yumuşayınca tencereyi ateşden alınız. Tel süzgeçten ezerek geçiriniz. Ezdiğiniz püreyi servis tabağına koyup, yayınız. Soğuyup donmasını bekleyiniz. İyice donduktan sonra baklava gibi, keskin bir bıçakla, muntazam çizerek kesiniz. Kestiğiniz yarıklara zeytinyağı gezdiriniz. Hepsinin üstünü, ince kıyılmış dereotuyla süsleyiniz. İstediğiniz kadar tabaklara alıp, limon sıkarak, soğuk olarak ikram ediniz.
|
BAKLA FAVA |
|
acara
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.07.2005
Mesajlar: 143 Şehir: Mordoğan |
Kısa URL: https://ml.md/lc47760
Gönderme Tarihi: 26.Şub.2010
3,200 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER
2 su bardağı kuru iç bakla
1 orta boy soğan
1 çay bardağı zeytinyağ
1 çay kaşığı tuz
1,5 çay kaşığı şeker
HAZIRLANIŞI
Baklayı 4 su bardağı su ve 1 çay kaşığı tuz ile yumuşayıncaya kadar haşlayın. Suyunu tamamen çekmemesi için sürekli karıştırarak, kontrol edin.
Ayrı bir tencerede küçük kuşbaşı şeklinde doğradığınız soğanları zeytinyağı ile kavurun.
Soğanlar kavrulunca, baklaları ve şekeri ekleyin.
Arada karıştırarak on dakika kadar pişirin. Pişirme sırasında karışım çok koyu (hamur kıvamında) olursa bir miktar ılık su ekleyin. Karışımın akışkan bir bulamaç kıvamında olması gerekir.
Pişen karışımı el blenderı ile pürüzsüz hale getirin.
Hafifçe ıslattığınız bir kaba döküp bir gece buzdolabında bekletin.
Servis yaparken üzerine ince kıyılmış dereotu serpin.
|
Fava (Bakla Ezmesi) |
|
kafein
Aşçıbaşı
Kayıt: 16.11.2009
Mesajlar: 20 Şehir: Balıkesir |
Kısa URL: https://ml.md/lc43750
Gönderme Tarihi: 16.Kas.2009
3,918 defa indirildi / yazdırıldı
|
1,5 Su bardağı kuru bakla
1/2 Su bardağı zeytinyağı
1 Adat orta büyüklükte soğan
1/2 Demet maydanoz
1/2 Demet dereotu
1 Limon suyu
Yeterince tuz
Kırmızı biber
Kuru baklayı bol su ile geceden ıslatınız.
İnce kıyılmış soğanı zeytinyağında öldürünüz.
Soğanın içine 3-4 bardak su ile beraber ıslatılmış, süzülmüş baklaları ilâve ediniz ve ezilene kadar pişiriniz.
Ateşten almadan çok ince kıyılmış dereotu ilâve ediniz.
Kaşıkla ezerek servis tabağına koyunuz.
Soğuduktan sonra 1 limon suyu yediriniz.
Maydanoz ve kırmızı biberle süsleyiniz.
Not: Fava pişerken rendelenmiş havuç ve kreviz ilâve edilirse çok daha lezzetli olur.
|
KURU BAKLA EZMESİ (Fava) |
|
kolaj
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 19.02.2009
Mesajlar: 35 Şehir: Erzincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc34616
Gönderme Tarihi: 17.Mar.2009
4,216 defa indirildi / yazdırıldı
|
400 gram kuru bakla
300 gram soğan (3 büyük)
115 gram zeytinyağı (1/2 bardak)
8 bardak su
1/2 demet dereotu
1/2 çorbakaşığı toz şeker
Tuz
ÜSTÜNE:
60 gram zeytinyağı (1 kahve fincanı)
1 adet limonun suyu
1/2 demet dereotu
1 Bir tencereye; sadece yıkanmış 400 gram iç kabukları çıkmış halde satılan kuru bakla, dörde bölünmüş 3 büyük baş soğan, yarım bardak zeytinyağı, 8 bardak su, yarım çorba kaşığı toz şekerle, 2 tatlı kaşığı da tuz koyarak kapağını kapatmalı ve baklalar iyice pişip de dağılır gibi bir hal alıncaya kadar ortadan daha az kuvvetteki ateşte aşağı yukarı 2 saat pişmeye bırakmalıdır.
2 Pişince, baklaları bir kevgir, ya da süzgeçten geçirerek püre haline getirdikten sonra bunlara; kıyılmış yarım demet de dereotu koymalı ve tekrar ateşe oturtarak, ancak bir taşım daha kaynattıktan sonra " emen 'tabağa dökmeli ve iki saat kadar bir tarafa bırakarak, iyice donduktan sonra üstüne; 1 kahve fincanı zeytinyağı gezdirmeli ve yanında limon olduğu halde servis yapmalıdır.
NOT: Küçükçe kesilmiş soğanlar, zeytinyağında pembeleştirildikten sonra, 8 - 10 saat suda yatırılmış ve süzülmüş baklaları koyarak bir iki dakika kavurduktan sonra su ve benzeri şeyleri koymak suretiyle de baklayı pişirebilirsiniz. Bu tarzda pişirilen baklalar daha lezzetli, fakat ağırca olurlar.
ML® Kuru Bakla Çorbası için tıklayın
|
Bakla fava |
|
bekir efendi
Aşçıbaşı
Kayıt: 05.11.2008
Mesajlar: 21 Şehir: Amasya |
Kısa URL: https://ml.md/lc29760
Gönderme Tarihi: 05.Kas.2008
3,134 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler.
500gr. Kuru bakla
4 yemek kaşığı toz şeker
1,5 limon
1 su bardağı zeytinyağı
1 orta boy soğan
1,5 tatlı kaşığı tuz
1 demet çok ince kıyılmış dereotu
2 yemek kasığı şeker ve yarım limonun suyu ile bir gece önceden baklalarımızın üzerine 2 parmak su çıkacak şekilde suyu da ekleyip bekletiyoruz. Sabah bu suyu döküp tekrar üzerine çıkana kadar su ekleyip yine yarım limon ve 1 yemek kaşığı sekerimizi ilave edip iyice yumu-sayıp ezilecek kıvama gelene kadar pişirıyoruz ve robottan geçiriyoruz. Diğer tarafta soğanı rendeleyip sıvı yağımızla hafif pembeleştiriyo-ruz. Robottan geçirdiğimiz bakla püremizi, 1 yemek kaşığı seker ve son kalan yarım limonumuzu da ilave edip bir 5 dakika kadar hızlı hızlı karıştırarak pişirıyoruz ince kıydığımız dere otumuzu da ilave edip 10-15 dakika kadar daha tahta kaşıkla dibinin tutmasına müsaade etmeden karıştırarak pişirmeye devam ediyoruz. Pişirme işlemi bittikten sonra istediğiniz bir çukur tabağa ya da istediğiniz şekillerdeki kek kalıplarına koyup oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabında muhafaza edebilirsiniz. Servis yapacağınız zaman yerleştirdiğiniz kabı servis tabağına ters çevirip zeytinyağı ve limonla servis yapabilirsiniz.
|
Fava |
|
bizim oğlan
Aşçıbaşı
Kayıt: 11.08.2008
Mesajlar: 22 Şehir: Beşevler-Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc26510
Gönderme Tarihi: 11.Ağu.2008
3,603 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gram kuru iç bakla
1/2 su bardağı zeytinyağı
1 baş soğan
1 tatlı kaşığı toz şeker
yarım limon ve tuz
Akşamdan baklayı bol suyla ıslatarak kabarmasını sağlayın.
Bir tencerede zeytinyağla ince kıyılmış soğanı hafifçe kavurun. Baklaların suyunu süzerek tencereye koyun. Tuzu, şekeri ve suyu ilâve edin . Baklalar eriyip suyunu çekinceye kadar pişirin. Bütün kalan varsa çatalla ezin. Bol limon suyuyla karıştırarak tabağa alın. Üzerine ince kıyılmış maydanoz ve kırmızı biberli yağla süsleyerek servis yapın. Arzu ederseniz tahin ve sarımsak da koyabilirsiniz.
|
|