|
|
Favori Tavuk (Çin) |
|
mevlüde
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 11.08.2005
Mesajlar: 64 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc5444
Gönderme Tarihi: 19.Haz.2006
2,510 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER
1,5 yemek kaşığı oyster sos
2,5 yemek kaşığı nişasta
500 gr kemiksiz tavuk budu
1/4 fincan tavuk suyu
1 yemek kaşığı pirinç sirkesi
1 yemek kaşığı soya sosu
1 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı susam yağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
6 küçük kurutulmuş kırmızıbiber
1 yemek kaşığı doğranmış sarımsak
1 yemek kaşığı doğranmış zencefil
2 taze soğan
1/2 çay kaşığı biber salçası
YAPILIŞ TARİFİ
Oyster sosu ve 2 yemek kaşığı nişastayı büyükçe bir kapta
karıştırın ve içine uzun ince doğradığınız tavuk etlerini atın. Etleri soslar
içinde 10 dakika kadar marine edin.
Kırmızı biberleri uzun ince şekilde kesin. Yarım yemek kaşığı nişastayı ise
bir yemek kaşığı suda ezin. Ardından taze soğanları 2 cm uzunluğunda
doğrayın.
Vok ya da büyükçe bir tavayı yüksek ateşte ısıtın. Daha sonra yağı ekleyin
ve tavada gezdirin. İçine kırmızı biberleri ekleyin. 10 saniye sonra
tavukları ekleyin ve str-fry tekniğiyle yaklaşık 2 dakika pişirin. Sarmısak,
zencefil, yeşil soğan ve salçayı ekledikten sonra 1 dakika daha pişirin. Son
olarak nişastaı suyu yemeğe ekleyin ve karıştırın. Yemeğin sosu
koyulaştığında tavayı ocaktan alabilirsiniz. Yemeği servis tabağına aldıktan
sonra üzerine yer fıstığı serperek süsleyebilirsiniz.
|
|
Favori Tavuk (Çin) Tarifleri Çin Yemekleri
|
|