|
|
Fener Balığı Buğulama |
|
Bahariye
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 30.03.2006
Mesajlar: 89 Şehir: Kadikoy |
Kısa URL: https://ml.md/lc4338
Gönderme Tarihi: 30.May.2006
7,107 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER
1 kg. fener baligi (fileto çikarilmis)
2 adet orta boy domates
3-4 adet sivri biber
1 limonun suyu
2 adet orta boy soğan
1/2 demet maydanoz
1 çay bardagi zeytinyağı
1 dissarmisak
Tuz,Karabiber
3-4 adet defne yapragi
YAPILIŞI
Baliklari yikadiktan sonra yayvan bir tencereye dizin. Domateslerin kabuklarini soyup, halka halka dograyin. Dilimlenmis domatesleri baliklarin üzerine yerlestirin.
ince dogranmis biber ile halka seklinde dogranmis soğani baliklarin üzerine serpistirin.Bir kabin içinde zeytinyağı limon suyu, tuz ve karabiberi karistirip, baligin üzerine dökün.
Birkaç defne yapragi da ilave ederek tencerenin kapagini kapatin.Orta hararetli ateste 20-25 dakika kadar pisirdikten sonra düzgün bir biçimde servis tabagina alin.
Fener bugulamani üzerine kiyilmis maydanoz serperek servis yapin.
|
|
Fener Balığı Buğulama Tarifleri Alabalık Tarifleri
|
|