Mehmet Soykan
Roka 1/4 bağ
Yeşil lollo rosso 2 yaprak
Yeşil pollo rosso 2 yaprak
Zeytinyağı 1 kahve fincanı
Limon 1/2
Tuz 1/2 çay kaşığı
Beyaz toz biber 1/2 çay kaşığı
Ada çayı 2 dal
Sarımsak püresi 1/2 diş
Taze soğan 1
Domates sosu 1 yemek kaşığı
Yeşillikleri yıkayıp havlu peçeteyle kurulayınız, bir salata karıştırma kabına aktarınız. Taze soğanı doğrayıp yeşilliklerin içine ilave ediniz. Zeytinyağı ve limon suyunu karıştırıp, tuz ve biber ilave ederek tatlandırınız. Fener balığını bir kaba alarak zeytinyağı, ince doğranmış ada çayı, tuz ve biber ekledikten sonra, varsa buharlı bir fırında takriben 12 dakika haşlayınız. Salatayla birlikte servis yapınız. Domates sosunu balığın üzerine gezdirerek salatanızı tamamlayınız.
|