|
|
Fener Balıklı Portekiz Pilavı |
|
Herhangi biri
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 22.06.2011
Mesajlar: 54 Şehir: Mordoğan |
Kısa URL: https://ml.md/lc74156
Gönderme Tarihi: 28.Mar.2012
2,895 defa indirildi / yazdırıldı
|
400 gr pirinç
3-5 bardak su
1 kg fener balığı (derisiz, kemiksiz)
8 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım su bardağı soyulmuş ve doğranmış domates
Yarım tatlı kırmızı biber
1 kuru soğan
5 diş sarımsak
2 defne yaprağı
2 çay kaşığı kırmızı biber
3 yemek kaşığı tuz
6 yemek kaşığı doğranmış kişniş yaprakları
Zeytinyağı bir tavada kızdırın. Soğan, sarımsak ve defne yapraklarını tavada iyice kavurun. 5 dakika civarında kavulduktan sonra domatesleri ekleyin. Daha sonra tuz, biber ve biber gevreğini tavaya ekleyin ve 5 dakika boyunca pişmeye bırakın. Suyu ekleyin kaynamaya bırakın. İçerisine tatlı kırmızı biber katın ve bu şekilde bir süre pişirin. Ara sıra karıştırın. Biraz sonra içerisine pirinci ve balığı ekleyin. Bu şekilde 5 dakika daha pişsin. Gerektiği takdirde içerisine su ekleyebilirsiniz. Piştikten sonra bir süre dinlendirin ve servise hazır hale getirin.
Fotoğraf "Göksen" tarafından gönderildi. 08.07.2015
|
|
Fener Balıklı Portekiz Pilavı Tarifleri Diğer Ülkelerin Yemekleri
|
|