|
|
FERMIE ÇORBASI |
|
rikkat
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 31.05.2007
Mesajlar: 380 Şehir: Çankaya - Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc15145
Gönderme Tarihi: 05.Haz.2007
1,892 defa indirildi / yazdırıldı
|
(POTAGE FERMIERE)
8 kişilik MALZEME :
2 çorba kaşığı margarin
2 baş soğan, ince kıyılmış
1/4 küçük lahana (250 gr.)
1/2 küçük pırasa
1 orta boy havuç
1 adet küçük kereviz
2 adet orta boy patates
1/2 tatlı kaşığı tuz
1 bağ kıyılmış maydanoz
12 su bardağı et suyu (2.5 litre)
YAPILIŞI :
Lahanayı kibrit biçimi dilimleyiniz
Havuç, kereviz, patates ve pırasayı temizleyip boyuna parmak gibi dilimleyip sonra enine bıçak sırtı kalınlığında dilimleyiniz
Bir tencereye yağı koyup önce soğanı bir İki dakika sote yapınız
Patates hariç bütün malzemeleri ilâve edip karıştırınız
Orta ateşte dört beş dakika kavurup patatesi ilâve edip iki dakika daha kavurup et suyunu ve tuzu ilâve edip ağır ağır kaynatarak bir saat pişirip maydanozu ilâve ediniz
İnce dilimlenmiş kızartılmış küçük ekmekle servis ediniz
|
|
FERMIE ÇORBASI Tarifleri Bavaruaz Tarifleri
|
|