Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Fesleğen Domates Soslu Karnabahar


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Bakla Tarifleri
Balkabağı Tarifleri
Bamya Tarifleri
Bezelye Tarifleri
Biber Tarifleri
Börülce Tarifleri
Brokoli Tarifleri
Brüksel Lahanası Tarifleri
Deniz Börülcesi Tarifleri
Dereotu Tarifleri
Domates Tarifleri
Ebegümeci Tarifleri
Enginar Tarifleri
Fasulye Tarifleri
Fesleğen Tarifleri
Havuç Tarifleri
Hindiba Tarifleri
Isırgan Tarifleri
Ispanak Tarifleri
Kabak Tarifleri
Kapari Tarifleri
Kara Lahana Tarifleri
Karnabahar Tarifleri
Kereviz Tarifleri
Kırmızı Lahana Tarifleri
Kuru Bamya Tarifleri
Kuru Biber Tarifleri
Kuru Domates Tarifleri
Kuru Kabak Tarifleri
Kuru Mantar Tarifleri
Kuru Mısır Tarifleri
Kuru Patlıcan Tarifleri
Kurutulmuş Fasulye Tarifleri
Kuşkonmaz Tarifleri
Kuzukulağı Tarifleri
Lahana Tarifleri
Madımak Tarifleri
Mantar Tarifleri
Marul Tarifleri
Maydanoz Tarifleri
Pancar Tarifleri
Patates Tarifleri
Patlıcan Tarifleri
Pazı Tarifleri
Pırasa Tarifleri
Reyhan Tarifleri
Salatalık Tarifleri
Sarımsak Tarifleri
Semizotu Tarifleri
Soğan Tarifleri
Şalgam Tarifleri
Tatlı Patates Tarifleri
Turp Tarifleri
Yerelması Tarifleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Fesleğen Domates Soslu Karnabahar

deniz yıldızı
Aşçı
Aşçı

Kayıt: 25.12.2008
Mesajlar: 19
Şehir: Antalya
Kısa URL: https://ml.md/lc32286
Gönderme Tarihi: 25.Arl.2008
3,833 defa indirildi / yazdırıldı




1 iri karnabahar
1 çorba kaşığı natürel zeytinyağı
1 iri soğan (ince doğranmış)
1 kg domates (kabukları soyulup, çekirdekleri çıkarıldıktan sonra, iri doğranmış)
2 diş sarımsak (dövülmüş)
1/2 tatlı kaşığı tuz
bir tutam fesleğen (ince kıyılmış)
bir tutam karabiber (taze çekilmiş)
15 g (1 çorba kaşığı) tuzsuz tereyağı
2 ekmek dilimi (kabukları alınıp, ıslatıldıktan sonra, ufalanmış ve kurutulmuş)
1 çorba kaşığı taze soğan (ince doğranmış)
2 çorba kaşığı maydanoz (ince kıyılmış)
2 tatlı kaşığı taze nane yaprağı (kıyılmış)

Zeytinyağını bir tencereye koyup, tencereyi kısık ateşe oturtarak, yağı ısıtın. Isınınca soğanları koyup, 5 dakika pişirin. Domates parçaları, sarımsaklar, tuz ve fesleğenleri ekleyip, ateşi açarak, karışımı bir taşım kaynatın. Kaynayınca ateşi yeniden kısıp, tencerenin kapağını yarı yarıya kapatarak, sosu iyice koyulaşıncaya kadar (45 dakika - 1 saat) kısık ateşte pişirin.
Bu arada karnabaharın yeşil dış yapraklarını ayıklayıp, sapını haç biçiminde yarın. Sonra soğuk su altında yıkayıp, buharda 20 - 25 dakika pişirerek, bir kenara bırakın.
Sosun pişme süresinin bitimine doğru, tereyağını bir tavaya koyup, tavayı kısık ateşe oturtarak, tereyağını eritin. Eriyince ufalanmış ekmekiçini koyup, sürekli karıştırarak altın sarısı bir renk alıncaya kadar kavurun. Taze soğanlar ve maydanozları ekleyip, karıştırdıktan sonra, tavayı ateşten alarak bir kenara bırakın.
Karnabaharı bütün olarak (ya da çiçeklerine ayırarak) ısıtılmış bir servis tabağına yerleştirin. Sos tenceresini ateşten alıp, karabiberi serptikten sonra, sosun birkaç kaşığını karnabaharın üstüne döşeyin (kalan sosu bir kâseye aktarın). Üstüne tavadaki ekmekiçli karışımı boşaltıp, taze nane yapraklarını serpiştirerek, yanında kâsedeki sosla (sofradakiler tabaklarına istedikleri kadar ekleyeceklerdir) servis yapın.






Fesleğen Domates Soslu Karnabahar Tarifleri Sebze Yemekleri



(1 adet Fesleğen Domates Soslu Karnabahar 39,072 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort