1 paket kesme makarna
100 gr. Bizim Margarin
250 gr. taze fasulye (Ayıklanıp, kibrit çöpü gibi doğranmış)
2 adet havuç (Ayıklanıp, kibrit çöpü gibi doğranmış)
2 adet kabak (Ayıklanıp, kibrit çöpü gibi doğranmış)
2 adet soğan (İnce doğranmış)
3 diş sarımsak (İnce doğranmış)
4 adet domates (Kabuksuz, kare doğranmış)
1 çorba kaşığı fesleğen
100 gr. İçim Kaşar Peyniri (Rendelenmiş)
Tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay bardağı krema
Sebzenin Hazırlanışı :
Bir tavada 2 çorba kaşığı yağı kızdırın.
İçine havucu, kabağı, fasulyeyi koyup, tavayı sallayarak 10 dakika karıştırın.
Üzerine tuz ve karabiberi serpiştirip, kapağı kapalı olarak bir kenara alın.
Sosun Hazırlanışı :
Diğer bir tavada yağı, soğanı ve sarımsağı karıştırarak biraz renk aldırın.
Domatesi, fesleğeni ilave edip, karıştırın ve bir su bardağı su ve kremayı koyup, kaynatın.
Makarnanın Hazırlanışı :
Bir tencereye 2 litre su ve tuz koyup kaynatın.
İçine makarnayı atıp 8 dakika kaynatın ve süzün.
Makarnayı aynı tencereye koyup, hazır olan sebzeleri ve sosu ilave edin ve karıştırın.
İstediğiniz bir tabağa koyup, üzerine peynir serpiştirerek servis yapın.
|