|
Fesleğen ve Domates Soslu Tavuk |
|
toprakana
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.07.2016
Mesajlar: 42 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc118336
Gönderme Tarihi: 22.Tem.2016
2,640 defa indirildi / yazdırıldı
|
Berfin Başsan
½ kilogram tavuk göğüs
½ demet fesleğen
3 adet domates
100 gram rendelenmiş kaşar peyniri
Karabiber
Tuz
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay bardağı süt
Tavuk göğsü incecik kuşbaşı şeklinde doğranır. Teflon tavada önce yüksek ateşte rengi değişene kadar karıştırılır rengi değişince altı kısılır. Üzerine süt ilave edilerek süt çekene kadar pişirilir. Sütü tamamen çekince ince kıyılmış fesleğen, rendelenmiş domates, tuz ve baharatlar ilave edilir. 3 dakika kadar karıştırılarak domateslerin pişmesi sağlanır. Tavaya düzlenerek üzerine kaşar rendesi eklenip ağzı kapatılıp ateşte kapatılır. Kaşarlar eriyince sıcakken servis yapılır.
|
|