Malzeme:
400 gram Bizim Mutfak Un
yarım çay kaşığı Tuz
1,5 çay kaşığı kuru maya
200-250 ml ılık su
50 gram Teremyağ
3 diş sarımsak
yarım demet fesleğen
Un, tuz, pudraşekeri ve mayayı karıştırma kabında karıştırın. Sıvıyağı ve suyu da ilave edin. Hamurun yumuşak ancak yapışkan olmamasına dikkat ederek kaşıkla iyice karıştırın. Çalışma tezgahını hafifçe unlayın. Hamuru tezgaha alın ve 5 dakika yoğurduktan sonra merdaneyle ince bir tabaka halinde açın. Sarımsakları ince ince doğrayın. Fesleğenleri yapraklarına ayırın. Peyniri rendeleyin. Açtığınız hamurun içine sarımsak ve fesleğen yapraklarını serpiştirin. Tereyağını ufak küplere kesin ve onları da hamurun üzerine serpiştirin. Rendelenmiş peynirden bir kısım ekmeğin üzeri için ayırın.
|