Eyüp Sevinç
1 su bardağı pirinç
1,5 su bardağı su
15 adet turşulu zeytin
1 kutu tonbalığı konservesi
3 adet taze soğan
4-5 adet kornişon turşu
1 demet maydanoz
1 çorba kaşığı limon suyu
1 bağ fesleğen
Tuz
5-6 adet domates
Domateslerin tepe kısmını kapak ya da zigzaglı olacak şekilde kesin. İç kısımlarını çıkartın. Pirinci ayıklayıp, yıkadıktan sonra yeterince suda haşlayın. Ateşin üzerinden aldıktan sonra, suyu varsa süzün. Zeytinleri ve kornişon turşuları küçük küçük doğrayın. İnce kıyılmış maydanozu, ufalanmış ton balığını, zeytin ve turşuların üzerine ekleyin. Sonra pirinci ve tuzu katın. Zeytinyağı ve limon suyunu ayrı bir kapta çırpın. Malzemelerin üzerine ilave edin, karıştırın. Bu karışımı domateslerin içlerine doldurun. Süsleyip servis edin.
|