|
|
Fesleğenli Dondurma |
|
prof
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.10.2017
Mesajlar: 30 Şehir: Malatya |
Kısa URL: https://ml.md/lc129354
Gönderme Tarihi: 30.Ekm.2017
1,328 defa indirildi / yazdırıldı
|
Dondurma:
1 adet limon
1 adet çubuk vanilya
250 ml. krema
250 ml. süt
2 adet yumurta
2 adet yumurta sarısı
100 gr. şeker
30 gr. fesleğen yaprağı
Şekerli milföyler:
30 gr. tereyağı
4 yaprak milföy hamuru
50 gr. şeker
Meyveli sos:
40 gr. şeker
80 ml. balsamik sirke
400 gr. çilek
Dondurma: Limonu sıcak su ile yıkayıp temizleyin. Kabuğunu ince rendeleyip suyunu sıkın. Çubuk vanilyayı uzunlamasına ikiye kesip özünü kazıyın.
Kremayı 200 ml. süt, limon suyu, çubuk vanilya ve özü ile bir taşım kaynattıktan sonra 30 dakika aralıklarla karıştırarak dinlendirin, çubuk vanilyayı çıkartın.
Yumurtalar, yumurta sarıları ve şekeri mikserle koyulaşıp şeker eriyinceye kadar çırpın. Ilık kremayı devamlı karıştırarak yavaşça yumurtalara ekleyin.
Karışımı bir tencereye koyun ve ısınıp koyulaşıncaya kadar pasta spatulası ile karıştırın. Tel süzgeçten geçirip yayvan bir kaba alın ve buzlukta dondurun.
Fesleğen yapraklarını kalan süt ile mutfak robotunda püre haline getirip dondurmaya ekleyin ve 20-30 dakika buzlukta üstü kapalı dondurun.
Şekerli milföyler: Tereyağını eritip küçük bir kaba alın. Milföy hamurlarının bir yüzüne tereyağı sürün ve şeritlere kesin. Tereyağlı taraflarını şekere bulayıp bastırın.
Yapışmaz yüzeyli tavaya şekerli kısımları alta geleçek şekilde yerleştirin. Orta ateşte karamelize edip soğumaya bırakın.
Meyveli sos: Şekeri orta ateşte sürekli karıştırarak karamelize edin. Sırasıyla sirke ve kırmızı porto şarabını ilave edin, şerbet kıvamına gelinceye kadar kaynatıp soğumaya bırakın.
Çilekleri temizleyin, kağıt havlu üzerinde bekleterek sulannı süzdürün. Çilekler kuruduktan sonra uzunlamasına ikiye bölün.
Tatlı tabaklanna 2şer parça şekerli milföy, 1-2 top dondurma ve çilekleri yerleştirin. Üzerine sosdan gezdirip hemen servis yapın.
Dondurma için önerdiğimiz meyveli sosu kullanabilirsiniz.
|
|
Fesleğenli Dondurma Tarifleri Dondurmalar
|
|