|
|
Fesleğenli Sebze Yahnisi (Fransa) |
|
Hicran
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 30.05.2006
Mesajlar: 40 Şehir: Marmaris |
Kısa URL: https://ml.md/lc4782
Gönderme Tarihi: 10.Haz.2006
2,655 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER
1 tatlı kaşığı sıvı yağ
1 adet dolmalık kırmızıbiber
2 diş sarımsak
2 su bardağı tavuk suyu
3 adet patlıcan
1 adet kabak
10 adet bamya
6 adet domates
1 çorba kaşığı fesleğen
350 gram balkabağı
1 tatlı kaşığı hardal
1 tatlı kaşığı kırmızı tozbiber
Bir tutam karabiber
Bir tutam kırmızı pulbiber
1 çorba kaşığı sirke
YAPILIŞ TARİFİ
Geniş bir tencereye 1 tatlı kaşığı sıvı yağı alın. Küp şeklinde kesilmiş
dolmalık kırmızıbiberi ve kabuğu soyulmuş arpacık soğanlarını ilave edin.
Kısık ateşte biberler yumuşayana ve arpacık soğanları sararana dek
kavurun. Sonra ince kıyılmış sarımsakları ekleyin. Sarımsağın rengi
değiştikten sonra tavuk suyunu ekleyin ve bir taşım kaynatın.
Kaynadıktan sonra ateşi kısıp sebzeleri 10 dakika daha pişirin. Bu arada
ayrı bir tavayı ateşe oturtup, kızdırın. Küp şeklinde doğradığınız
patlıcanları ve kabağı, bamyaları ekleyin. Yumuşamaya başlayana dek
pişirin.
Küp şeklinde doğranmış domatesleri, balkabağnı ve fesleğeni ilave edin. 3
dakika daha pişirin. Sonra bu karışımı tencereye ekleyin. Hardalı, kırmızı
toz biberi, kırmızı pulbiberi, karabiberi ve sirkeyi ilave edin. Tüm sebzeler
iyice yumuşayana dek pişirin. Servis tabağına alarak, servis yapın.
|
|
Fesleğenli Sebze Yahnisi (Fransa) Tarifleri Fransız Yemekleri
|
|