100 Gr Sana Hamurişi
1 Tatlı Kaşığı tuz
1 Adet yumurta
1 Kahve Fincanı ılık su
1 Çorba Kaşığı kuru maya
6 Dal Taze Fesleğen
3 Bardak un
1 Çay Bardağı Soyulmuş Yerfıstğı
3 Çorba Kaşığı zeytinyağı
Sana hamurişi margarini oda ısısında yumuşatın. Unu çukur bir kaba eleyin. Bir kapta sana hamurişi margarin, yumurta, maya, su ve tuzu karıştırın. Azar azar un ekleyip yoğurun. Mayalanması için 20 dakika bekletin. İç malzeme için, fesleğeni yıkayıp kağıt havlu ile kurulayın. Fesleğen, zeytinyağı ve fıstıkları ekleyip robotta kıyın. Hamura fesleğenli karışımı ekleyip tekrar yoğurun. İki misli kabarıncaya kadar ılık bir ortamda bekletin. Hamuru bir kez daha yoğurup yuvarlak şekil verin. Yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Üzerlerini keskin bir bıçağın ucu ile artı işareti çizin. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin. Servis yapın. Fesleğenli ve fıstıklı çörek artık hazır,
|