|
|
Fesleğenli ve Peynirli Tavuk |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc114103
Gönderme Tarihi: 12.Oca.2016
1,511 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 yemek kaşığı mozzarella peyniri (rendelenmiş)
4 adet AYTAÇ ÇİFTLİK PİLİÇ Tabaklı Piliç Sırtsız Göğüs
4 dal fesleğen
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı
Yarım su bardağı su
Tuz ve çekilmiş tane karabiber
1 Fırının sıcaklığını 200 dereceye ayarlayın ve fırın tepsisini hafifçe yağlayın.
2 AYTAÇ ÇİFTLİK PİLİÇ Tabaklı Piliç Sırtsız Göğüs lerinin derisini yüzün, ortalarını cep gibi kesin ve her cebi bir fesleğen dalıyla doldurun.
3 Zeytinyağını ve tereyağını bir tavada köpürene kadar kızdırın.
4 AYTAÇ ÇİFTLİK PİLİÇ Tabaklı Piliç Sırtsız Göğüs lerini orta ateşte her iki yüzlerinin rengi değişene kadar (1-2 dakika) kızartın, fırın tepsisine aktarın.
5 Tavaya suyu ekleyin, cızırdayana kadar karıştırdıktan sonra AYTAÇ ÇİFTLİK PİLİÇ Tabaklı Piliç Sırtsız Göğüs lerinin üzerine dökün, tuzunu ve karabiberini kontrol edin.
6 Her AYTAÇ ÇİFTLİK PİLİÇ Tabaklı Piliç Sırtsız Göğüs lerinin üzerine rendelenmiş mozzarella peyniri serpiştirin.
7 AYTAÇ ÇİFTLİK PİLİÇ Tabaklı Piliç Sırtsız Göğüs ler yumuşayana kadar (yaklaşık 20 dakika) pişirin.
8 Sıcakken yeşilliklerle servis yapın.
|
|
Fesleğenli ve Peynirli Tavuk Tarifleri Aytaç Yemek Tarifleri
|
|