|
|
FETTANİYE |
|
AyGölgesi
Super MOD
Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc9813
Gönderme Tarihi: 16.Arl.2006
2,231 defa indirildi / yazdırıldı
|
300-500 gr. fıstık veya fındık, ya da ceviz
1 kibrit kutusu kadar katıyağ
1 kg. şeker
Yapılışı:
Önce fıstık, fındık veya cevizi ezmeden döveriz. Fıstık ikiye ayrılınca veya fındık dörde beşe ayrılınca dövmek yeterli olur. Daha ince yapmayız. Bir küçük tepside tereyağı eritilir. 1 kg. şeker ilave ederek şekeri yakarak eritiriz. Şeker eriyince, fıstık veya fındık, ceviz içini ekleriz. Karıştırarak, soğumaya bırakırız. Soğuyup donunca küçük parçalara Kesip ikram ederiz. Soğuma işlemini çabuklaştırmak istiyorsak buzdolabını kullanırız.
|
|
FETTANİYE Tarifleri Şekerlemeler
|
|