FILETS MIGNONS MAUBEUGE
4 kişi için MALZEME :
8 adet bonfile (75'er gr. tanesi)
Tuz, bir çimdik karabiber
4 çorba kaşığı rafine yağı
400 gr. taze mantar
1 çorba kaşığı tereyağı
Az tuz, bir çimdik kırmızı yaprak biber
2 çay kaşığı un
2 kahve fincanı süt
4 çorba kaşığı krema
2 çay kaşığı toz hardal
2 çay kaşığı kekik
YAPILIŞI :
Mantarları üç dört su yıkayıp süzdürünüz, sonra ince dilimleyiniz
Dibi düz bir tencereye tereyağını koyup kızdırıp mantarı ilâve ediniz
Orta ateşte mantar bırakacağı suyu çekinceye kadar bir kaç dakika kavurup kırmızı biber, un, toz hardal, kekiyi serperek, ilâve edip karıştırınız
Sütü ilâve edip iki üç dakika kaynatıp ateşten alınız
Filetoları tuzlayıp biberleyiniz
Dibi kalın bir tavaya rafine yağını koyup kızdırınız, filetoları ilâve edip orta ateşte ikişer dakika alt üst pişirip bir güvece veya servis tabağına çıkarınız
Tavadaki yağı döküp mantar sosu üzerine ilâve ediniz
Kremayı da ilâve edip bir kere karıştırıp kaynatıp filetolarını üzerlerine döküp servis ediniz
|