|
Fındık Kremalı ve Çikolata Kaplı Kek |
|
burçak tarlası
Aşçıbaşı
Kayıt: 13.11.2018
Mesajlar: 23 Şehir: Kayseri |
Kısa URL: https://ml.md/lc138353
Gönderme Tarihi: 14.Kas.2018
545 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 yumurta
1 su bardağı ( 175 g) toz şeker
1 çay bardağı (100 ml) süt
1,5 çay bardağı (150 ml) fındık yağı
1 paket Pakmaya Mayalı Sade Kek Harcı
2 su bardağı (200 g) buğday unu
ÜZERİ İÇİN:
Yarım kavanoz (150 g) fındık kreması
1-2 yemek kaşığı ılık süt
1 paket Pakmaya Bitter Pul Çikolata
Yarım paket (100 ml) Pakmaya ŞefKrema
1-2 yemek kaşığı Pakmaya Pasta Dünyası Bitter Pasta Süsü
Kek için bir çırpma kabında yumurtaları ve toz şekeri mikserle köpük köpük olana dek çırpın. Üzerine sütü ve fındık yağı ilave edip tüm malzeme karışıncaya kadar çırpmaya devam edin.
Bir kaba Pakmaya Mayalı Sade Kek Harcı ve unu aktarıp kaşıkla karıştırarak harmanlayın.
Yumurtalı karışım ile unlu karışımı birleştirip birkaç dakika daha çırpın.
Kek hamurunu yağlanmış ve unlanmış orta boy küçük kek kalıplarına paylaştırın.
Kek hamurlarını bu şekilde soğuk fırının orta rafında 10 dakika bekletin.
Fırının ısısını 175 dereceye ayarlayın. 25-35 dakika pişirin.
Bu arada üzerini kaplamak için sosunu hazırlayın. Bunun için Pakmaya ŞefKremayı kısık ateşte ısıtın. Pakmaya Bitter Pul Çikolatayı ekleyin. Spatula ile karıştırarak çikolatanın iyice erimesini sağlayın. Çikolata eriyip krema ile bütünleşince sosunuz hazırdır.
Fındık kreması için fındık kremasını çukur bir kaba alın. Sütü azar azar ilave ederek kremayı inceltin.
Fırından çıkan kekler soğuduktan sonra üzerlerine ve kenarlarına fındık kreması sürün. Izgara telin üzerine alın. Küçük bir kepçe yardımıyla çikolata sos dökün. En son Bitter Pasta Süsü ile süsleyin. 1 saat beklettikten sonra servis yapın.
|
|