Fındık Krokan İçin:
1 su bardağı bütün fındık
1 su bardağı toz şeker
Puding için:
½ litre süt
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
½ su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
Tencereye şekerimizi döküp, eriyene kadar karıştırıyoruz. Karamel olunca içine bütün (kırılmamış) fındıklarımızı atıp şekerimiz donmasın diye devamlı karıştırmaya devam ediyoruz. Hafiften rengi kahverengi olunca indiriyoruz.
Bir tepsiye fırın kağıdı yayıp spatula yardımıyla karamelli fındıklarımızı düzelterek yayıyoruz. 1- 2 saat soğumasını bekledikten sonra elimizle kırıp cam kavanoza dolduruyoruz, tatlılarımıza kullanmak için saklıyoruz.
Vanilyalı puding için, bir tencereye sütü, unu, şekeri, nişastayı ve vanilyayı koyup, topak olmaması için çırpma teli ile devamlı karıştırıyoruz.
Daha sonra sunacağımız cuplara 1 kat puding, 1 kaç krokan, yine puding, tekrar krokan olacak şekilde koyuyoruz. Kolaylık olması için hazır puding de kullanabilirsiniz.
Soğuduktan sonra servis ediyoruz.
|