1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
1 demet maydanoz
0.5 su bardağı sıvı sana
250 gr beyaz peynir
5 adet yufka
1 litre süt
5 adet yumurta
Tepsiyi Sıvı Sana ile yağlayıp, içine bir bütün yufkayı kenarları dışarıda kalacak şekilde yayın. (Börek kabaracağı için herhangi bir taşmaya sebebiyet vermemek için kenarları yüksek bir tepsi kullanın). Daha sonra 1.5 adet yufkayı parlayıp, tepsinin için yayın. Üzerine bir tabakta karıştırdığınız, beyaz peynir, maydanoz ve kırmızı pul biberli harcı koyun. Harcını üzerine 1,5 adet yufkayı parlayıp serin. Kalan en son yufkayı bütün olarak serip, kenarlarını alta kıvırın. Tepsinin dışında kalan alt yufkanın kenarlarını böreğin üstüne birbirinin üstüne gelecek şekilde katlayın. Sosu için sütü, yumurtaları, Sıvı Sana'yı ve tuzu karıştırıp, böreğin üstüne döküp, en az bir saat buzdolabında bekletip, böreğin sosu iyice çekmesini sağlayın. Böreği önceden 185 derecede ısıttığınız fırında 40-45 dakika üzeri iyice kızarana kadar pişirip, sıcak olarak servis edin.
|