|
Fındıklı Izgara Köfte (Giresun) |
|
ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc146935
Gönderme Tarihi: 13.Tem.2020
574 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kilogram kıyma
200 gram bayat ekmek içi
1 su bardağı fındık unu
Yarım çorba kaşığı tuz
Kıymayı derin bir kabın içine alın.
Ardından bayat ekmeklerin içini çıkarın.
Eğer bayat ekmek yoksa taze ekmek de kullanabilirsiniz.
Ekmek içlerini biraz suyla ıslatın.
Islattığınız ekmek içine tuz ve fındık ununu ekleyip yoğurun.
Tüm malzemeler birbirine karıştığında köftelere istediğiniz şekli verin.
Ardından ızgarada pişirin.
Not: Dilerseniz köfteleri yağda da kızartabilirsiniz.
|
|