2 adet kefal fileto
1 çay bardağı fındık içi
2 yemek kaşığı un
1 adet domates
4 yemek kaşığı margarin
2 diş sarımsak
4 demet taze soğan
yerım demet maydanoz
1 tatlı kaşığı sirke
1 çay bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı bal
Tuz
1 çay kaşığı karabiber
Tavada, sıvı yağı kızdıralım. Balıklara tuzu ve karabiberi serpiştirip, una buladıktan sonra, kızgın yağın içinde altüst ederek kızartalım. Ve bunları bir servis tabağına dizelim.
Diğer tarafta, margarini eritip, ince doğranmış soğanı, ince kıyılmış sarımsağı, koyup karıştıralım. Daha sonra kabuğu soyulmuş ve ince doğranmış domatesleri, kavrulmuş ve kıyılmış fındık içini ilave edip 2-3 dakika karıştıralım. İçine balı ve sirkeyi de ekleyelim.
Daha sonra bu karışımı balıkların üzerine yayalım ve üzerine kıyılmış maydanozu serpip sıcak servis yapalım.
|