|
Fındıklı Kurabiye |
|
Aydın havası
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.06.2011
Mesajlar: 55 Şehir: Aydın |
Kısa URL: https://ml.md/lc65029
Gönderme Tarihi: 26.Haz.2011
3,259 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet yumurta
Çeyrek su bardağı pudra şekeri
2,5 su bardağı un
200 gr. margarin
İÇ MALZEMESİ İÇİN:
6 su bardağı dövülmüş fındık
4 adet yumurta
2 çorba kaşığı süt
1,5 su bardağı şeker
Hamur için: 1 adet yumurtayı, çeyrek su bardağı pudra şekerini, 2,5 su bardağı unu ve oda sıcaklığındaki margarini hamur yoğurma kabında karıştırın.
Malzemeler karışana dek yoğurduktan sonra 1 saat , bekletin.
Küçük fırın kaplarına hamurdan ceviz iriliğinde kopardığınız parçaları iyice yayın.
İç malzemesi için: 6 su bardağı dövülmüş fındığı, 4 adet yumurtayı, 2 çorba kaşığı sütü ve 1,5 su bardağı şekeri karıştırın.
Kaplara yaydığınız hamurların üzerine fındıklı karışımdan 2 çorba kaşığı koyun. En üste de hamurdan yaptığınız ince şeritleri artı şeklinde yerleştirin.
Önceden ısıtılmış yüksek dereceli fırında yaklaşık 15 dakika pişirin.
|
Fındıklı Kurabiye |
|
bitmeyen şarkı
Editor
Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc62089
Gönderme Tarihi: 06.Nis.2011
3,010 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 yumurtanın akı
250 gr (1 su bardağı) şeker
180 gr çekilmiş fındık
1 tatlı kaşığı vanilya esansı
1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
Fırın tepsisini yağlı kağıtla döşeyiniz.
Orta boy bir kasede yumurta aklarını yumurta teli yada elektrikli çırpıcı ile kar haline getiriniz. Şekeri yavaş yavaş, sürekli karıştırarak ekleyiniz. Madeni bir kaşıkla fındık, vanilya esansı ve limon kabuğu rendesini yumurta akı-şeker karışımına katınız.
Bu karışımdan madeni bir çorba kaşığını tepeleme doldurarak tepsideki yağlı kağıda 2'şer cm ara ile dizip, 1+1/2 saat dinlendiriniz.
Önce fırınınızı orta sıcaklığa getirip (180°C) ısıtınız.
Tepsiyi fırına sürüp 15 dakika, İyice sertleşene kadar pişiriniz. Kurabiyeleri fırından çıkarıp, iyice soğuduktan sonra yağlı kağıttan alarak servis ediniz.
|
Fındıklı Kurabiye |
|
SonaY
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.07.2005
Mesajlar: 262 Şehir: Diyarbakır |
Kısa URL: https://ml.md/lc58441
Gönderme Tarihi: 11.Arl.2010
3,070 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı erimiş margarin
1 su bardağı zeytinyağı veya ayçiçek yağı
1,5 su bardağı şeker
2 su bardağı çekilmiş fındık
1 limon kabuğu rendesi
2 çay kaşığı kabartma tozu
Aldığı kadar un
Derince bir kapta malzemeler el ile iyice karıştırılır. Aldığı kadar un ile ele yapışmayan yumuşak bir hamur yapılır. Yumurta büyüklüğünde parçalara ayrılıp yuvarlanır, hafifçe bastırılıp tepsiye dizilir. Orta hararetli fırında açık pembe pişirilir.
|
Fındıklı Kurabiye |
|
Kenan Manaz
Aşçıbaşı
Kayıt: 14.03.2008
Mesajlar: 26 Şehir: Eskişehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc22542
Gönderme Tarihi: 14.Mar.2008
3,429 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket margarin
1 adet yumurta sarısı
1,5 su bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Alabildiği kadar un
Üzeri için:
adet yumurta beyazı
1 su bardağı dövülmüş fındık
Yumuşak margarin ve diğer hamur malzemeleri yoğrulur. Ceviz gibi toplar yapılır. Toplar önce yumurta beyazına sonra fındığa batırılır, yağlanmış tepsiye dizilir. 170 derece sıcak fırında pembeleşene kadar pişirilir.
|
Fındıklı Kurabiye |
|
çitlenbik
Aşçıbaşı
Kayıt: 28.11.2007
Mesajlar: 22 Şehir: Tekirdağ |
Kısa URL: https://ml.md/lc19672
Gönderme Tarihi: 01.Arl.2007
3,406 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yaklaşık 60 adet
280 g tereyağı,
140 g şeker,
1 limon kabuğu rendesi,
50 g çekilmiş fındık,
360 g un,
4 yumurta sarısı,
2-3 yemek kaşığı frenk üzümü (ya da vişne, çilek) jölesi.
1. Tereyağı, şeker, limon kabuğu, fındık, un ve yumurta sarısı ile hamur yoğurun. Hamuru top halinde 30 dakika soğutun.
2. Fırını 200 derecede ısıtın.
3. Hamurdan 3 cm çapında rulolar yapın, 1.5 cm kalınlığında parçalar kesin, parçaları top haline getirin, topların tepesine yuvarlak bir tahta kaşığın sapı ile çukurlar açın. Topları kağıtlı bir tepsiye dizin.
4. Jöleyi ısıtıp çukurların içine doldurun. Kurabiyeleri 10-12 dakika altın sarısı pişirin.
5. Soğuduktan sonra tekrar biraz jöle koyun.
|
Fındıklı Kurabiye |
|
serdarzaimoğlu
Aşçıbaşı
Kayıt: 29.11.2007
Mesajlar: 20 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc19621
Gönderme Tarihi: 29.Kas.2007
3,394 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım kg un
250 gram tereyağı
3 adet pumurtanın sarısı
30 gram yaş maya
Yarım su bardağı süt
1 çorba kaşığı toz şeker
bir tutam tuz
içi için:
150 gram çekilmiş fındık
yarım su bardağı toz şeker
3 çorba kaşığı kaynar süt
Üzerine:
Pudra şekeri
Geniş bir kapta sütü, şekeri ve mayayı karıştırın. Yaklaşık yarım saat bekletin. Bu karışıma unu, yağı, 2 adet yumurta sarısını ve tuzu ekleyip, bekletin.
Mayalanan hamuru 8 parçaya ayırın. Herbirini yuvarlak olacak şekilde açın.
Yuvarlakları 8 adet üçgene bölün. Fındıklı iç için; fındığı, şekeri ve sütü iyice karıştırın.
Üçgenlerin geniş tarafina findıklı içten bir miktar koyun. Yuvarlayarak, sarın. Üzerine yumurtanın sarısını sürün.
önceden ısıtılmış orta ısılı fırında üzerleri pembeleşene dek pişirin.
Pudra şekeri serperek, servis yapın.
|
Fındıklı Kurabiye |
|
esin
Aşçıbaşı
Kayıt: 05.09.2007
Mesajlar: 25 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc17556
Gönderme Tarihi: 05.Eyl.2007
3,491 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket margarin
Yarım su bardağı pudra şekeri
1 adet yumurta
1 adet yumurta sarısı
1 paket vanilya
alabildiği kadar un
Üzeri İçin;
1 adet yumurta akı
1 çay bardağı dövülmüş fındık
Yarım su bardağı pudra şekeri
Yumuşak margarin ve pudra şekeri iyice çırpılır, yumurta ve yumurta sarısı, vanilya katılır, kısa bir süre daha çırpılır, ele yapışmayan kıvam alana kadar elenmiş un katılır, yoğrulur, hamurdan ceviz kadar parçalar koparılır, yuvarlanır, çırpılmış yumurta beyazına batırıldıktan sonra dövülmüş fındığa batırılır, hafif yağlanmış fırın tepsisine sıralanır, önceden ısıtılmış 190 derece fırında açık pembe pişirilir. Fırından çıkar çıkmaz pudra şekeri serpilir.
ML® Dolu Kese için tıklayın
|
Fındıklı Kurabiye |
|
süzük
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.11.2006
Mesajlar: 99
|
Kısa URL: https://ml.md/lc8501
Gönderme Tarihi: 11.Kas.2006
5,084 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hamur:
80 gr. öğütülmüş fındık
125 gr. tereyağı (yumuşak)
70 gr. pudra şekeri
1 adet yumurta
1 adet yumurta sarısı
150 gr. un
80 gr. nişasta
50 gr. erik marmelatı
150 gr. fındıklı kuvertür
50 gr. bitter kuvertür
50 ml. krema
Tuz
50 gr. soyulmuş fındık (25 adet)
100 gr. şeker
Öğütülmüş fındığı yağsız tavada açık kahverengi oluncaya kadar kavurup, soğumaya bırakın. Tereyağı, pudra şekeri ve bir tutam tuzu 8-10 dakika çırpın. Yumurta, yumurta sarısını ekleyip karıştırın. Un, nişasta ve fındığı ilave edin. Pasta spa-tulası ile dikkatlice karıştırın. 15 dakika buzdolabında bekletip orta büyüklükte yıldız uçlu sıkma torbasına doldurun. Fırın tepsilerine yağlı kağıt serin. 25 adet daireler sıkın, nemli parmağınızla ortalarını hafif çukurlaştırın. Marmelatı ucu küçük kesilmiş torbaya doldurup çukurlara sıkın. Kurabiyeleri 1 saat buzdolabında bekletin. 180°C'de ısıttığınız fırının ikinci rafında sırayla 13-15 dakika pişirin. Pasta ızgarasında soğumaya bırakın. Kuvertürleri benmaride eritin. Kremayı kaynatıp kuvertürle karıştırın. 45 dakika buzdolabında bekletin. Karışımı ucu küçük sıkma torbasına doldurup kurabiyelerin üzerine daire şeklinde sıkın ve tekrar dolapta bekletin. + Fındıkları yağsız tavada açık kahverengi oluncaya kadar kavurun. Şekeri küçük bir tencerede karamelize edin, fındıkları katıp karıştırın ve hemen yağlı kağıt üzerine alın. Hafif yağlanmış iki çatalla birbirinden ayırın, kuruduktan sonra birer tane kurabiyelerin üzerine koyup, hafifçe bastırın. Aralarına kağıt serip, saklama kutusuna yerleştip kuru ve serin ortamda 10 gün saklayın.
ML® Malatya Kurabiyesi için tıklayın
|
Fındıklı Kurabiye |
|
Canan
Super MOD
Kayıt: 25.09.2006
Mesajlar: 121 Şehir: Besevler-Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc7948
Gönderme Tarihi: 19.Ekm.2006
3,628 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket vanilya
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı şeker
2çorba kaşığı yoğurt
4çorba kaşığı tereyağı
1/2 paket kabartma tozu
aldığı kadar un.
Üzeri için:
Dövülmüş fındık
yumurta akı
Yapılışı:
Unu, yağı, yumurtanın sarısı, kabartma tozu,yoğurt ve şekeri,vanilyayı koyarak hamuru yoğuruyoruz. Küçük şekiller halinde yuvarlayıp yumurtanın akına ve fındığa bulayıp fırına veriyoruz.
ML® Sevgi Saati için tıklayın
|
Fındıklı Kurabiye |
|
Oruç
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 02.07.2006
Mesajlar: 46 Şehir: Gaziantep |
Kısa URL: https://ml.md/lc6324
Gönderme Tarihi: 27.Tem.2006
3,660 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 Paket sana yağı
2 Yemek kaşığı süt
1 Yemek kaşığı nescafe
2 Yumurta
1 Su bardağı şeker
1 Paket kabartma tozu
Yeteri kadar un
Süt ve nescafe karıştırılır. Yumurtaların sarısı ve akı ayrılarak sarısı, şeker, margarin ve kabartma tozu ile karıştırılır. İçine un ekleyerek kulak memesi yumuşaklığına gelene kadar yoğrulur. Ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılarak top şekli verilir. Daha sonra top şekli verilen hamurlar yumurta akına ve fındığa batırılarak fırına verilir.
ML® Kaya Kurabiye için tıklayın
|
Fındıklı Kurabiye |
|
BILDIRCIN
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 14.04.2006
Mesajlar: 95 Şehir: Berlin |
Kısa URL: https://ml.md/lc4471
Gönderme Tarihi: 03.Haz.2006
3,865 defa indirildi / yazdırıldı
|
125 g margarin
1 çay bardagi toz seker
1 yumurta
1,5 çay bardagi ince ögütülmüs findik
1 paket vanilya
2 su bardagi un
Margarini sekerle iyice çirpin. Yumurta, ögütülmüs findik, sekerli vanilin ve unu ekleyip iyice yogurun. Hamurdan ceviz büyüklügünde parçalar yapip yuvarlayin ve tepsiye siralayin. Toplarin üzerine birer adet bütün findik batirin ve önceden isitilmis 180 dereceli firinda 10-15 dakika pisirin.
ML® Yol Kurabiyesi için tıklayın
|
Fındıklı Kurabiye |
|
Mahire
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 74 Şehir: Çankaya/Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc2099
Gönderme Tarihi: 18.Nis.2006
3,844 defa indirildi / yazdırıldı
|
7 yemek kaşığı pudra şekeri
1 adet yumurtanın sarısı
1 paket kabartma tozu
1 paket margarin
1 paket vanilya
Dövülmüş fındık
Un
Bütün malzemeyi kanştırarak yoğurun. Cevizden biraz daha iri parçalara ayırın. Ortalarına fındık serpin ve yumurta akı sürün. Orta hararetteki fırında rengi koyulaşmayacak kadar pişirin.
ML® Ringo için tıklayın
|
Fındıklı Kurabiye |
|
Mahire
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 74 Şehir: Çankaya/Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc2098
Gönderme Tarihi: 18.Nis.2006
3,819 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket margarin (veya tereyağı)
1 çay fincanı toz şeker
1/2 çay fincanı kepek
1 çay kaşığı tarçın
1.5 çay fincanı un
1 çay fincanı yulaf
1 adet yumurta
1/2 çay kaşığı soda
175 gr fındık
Yağ ve şekeri krema kıvamina gelene kadar karıştırın. Yumurtayi da ilave edip karıştırmaya devam edin.
Yulaf, dövülmüş fındık,kepek, un, soda ve tarçını da bu karışıma katıp iyice karıştırın. Kücük parçalara bölerek fırın tepsisine yerİeştirin ve hafifçe ısıtılmış fırında altın rengine gelinceye kadar pişirin. Soğuttuktan sonra servis yapın.
ML® Al Kurabiye için tıklayın
|
Fındıklı Kurabiye |
|
gulsimsir
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 13.01.2006
Mesajlar: 180
|
Kısa URL: https://ml.md/lc825
Gönderme Tarihi: 15.Oca.2006
4,714 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 pk. Margarin
1 su bardağı pudra şekeri
3 yumurta
1 pk. kabartma tozu
1 su bardağı dövülmüş fındık
Alabildiğince un
Margarin ile pudra şekeri iyice karıştırıldıktan sonra, yumurtalarının birinin akını, ayrı tabağa ayırın diğerlerini karışıma ekleyin.1 Pk kabartma tozu da ekledikten sonra kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar un ilave edin. Hamuru iyicene yoğurduktan sonra küçük parçalar kopararak, yuvarlatın bu yuvarlamış olduğunuz hamur parçasını önce yumurta akına, daha sonrada dövülmüş fındığa batırıp tepsiye dizin. Isıtılmış fırında pişirin. Bu kurabiye kolay kolay bayatlamadığından, yapıp kavanozda saklayabilirsiniz.
ML® Fındıklı Kurabiye için tıklayın
|
|