MALZEMELER:
1 adet armut
1 adet ekşi elma
1 adet kuru kayısı
1 dal kereviz yaprağı
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay bardağı fındık
2 çorba kaşığı tuzsuz lor
4 adet kıvırcık yaprağı
Yarım çay kaşığı hardal
1 çay kaşığı şeker
1 limon suyu
2 kaşık sirke
Elmanın ve armudun kabuklarını soyun, ikiye bölün, çekirdeklerini çıkartın, çok ince dilimler halinde doğrayın. Servis tabağına kıvırcık salatayı doğrayın, kereviz yaprağını ince ince kıyın, kıvırcıkların üstüne serpin, kayısıları küp küp doğrayın, meyvelerin hepsini yeşilliklerin üzerine yerleştirin. Limon suyu, sirke, yağ, hardal, şekeri karıştırın, üzerine gezdirin, fındıkları irice dövüp lor peyniri ile beraber serpiştirip servis yapın.
|