1 çay bardağı pekmez
1 çay bardağı esmer şeker
1 çay bardağı yoğurt
2 yumurta
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı mısır nişastası
1 çay bardağı un
4 çorba kaşığı tereyağı
4 çorba kaşığı kıyımlı fındık
1 çay bardağı hindistancevizi
Yumurtanın bir tanesinin akını ayırıp kalanını kabın içine kırın. Üzerine yoğurt, tereyağı, Hindistan cevizi, un ve nişastayı ekleyip yoğurun. Son olarak kabartma tozu, pekmez, esmer şekeri ekleyip yumuşak bir hamur yapın. Bu hamuru 15 dakika dinlendirin. Daha sonra hamurdan yuvarlaklar yapın ve önce yumurta akına sonra da fındığa bulayarak tepsiye dizin. 200 derecedeki fırında 30 dakika kadar pişmeye bırakın. Fırından alıp sıcak kurabiyeyi afiyetle ikram edebilirsiniz.
|