150 ml Krema
200 gr sütlü çikolata
50 gr bitter çikolata
75 gr toz fındık
2 çorba kaşığı kakao
Süslemek için:
100 gr bitter çikolata
30 gr kakao
Krema’yı derin bir sos tenceresinde kaynayana kadar pişirin ve ocaktan alın. Parçaladığınız sütlü ve bitter çikolataları ekleyin, tencereyi sarsarak kremayı çikolataların üzerine dağıttıktan sonra 1 dakika bekletin. Mikserle ya da tel bir çırpıcı kullanarak pürüzsüz hale gelene kadar çırpın. Toz fındıkları ilave edin ve 5 dakika kadar daha bekletin. Kullanacağınız kaba yağlı kağıt yerleştirin, üzerine kakao tozu serpin. Karışımı kağıda yayın, oda sıcaklığına gelene kadar bekletin. Kesilecek kıvama gelinceye kadar buzdolabında soğutun. Yağlı kağıt yardımıyla trüfü kabından çıkarın ve küçük kareler halinde dilimleyin. Trüf karelerini buzlukla 15 dakika ya da buzdolabında yarım saat boyunca soğutun. 100 gram bitter çikolatayı benmari usulü eritin. Trüf karelerinin üzerini kaplamak için her birini erimiş bitter çikolataya bandırın. Kakao serpmiş olduğunuz bir diğer yağlı kağıt üzerine yerleştirin. Tekrar buzdolabında soğuttuktan sonra çıkarıp ılınmalarını bekleyerek servis edin.
|