|
|
FİRİKLİ PATLICAN DOLMASI (Hatay) |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc45061
Gönderme Tarihi: 25.Arl.2009
2,403 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hatay Valiliği
Antakya Mutfağı - Süheyl Budak
MALZEMELER
1 kg. patlıcan
1 tatlı kaşığı nane
200 gr. yağlı kıyma
Her patlıcan için bir yemek kaşığı firik
1 adet orta boy soğan
1 yemek kaşığı nar ekşisi
5 diş sarımsak
2 su bardağı sıcak su
2 adet domates
50 gr. sade yağ
Tuz
YAPILIŞI
Firik ayıklanıp yıkanır. Soğan ve sarımsak ince doğranır. Domates, sarımsak ve nane kıymaya ilave edilir. Bu karışım daha önce oyulmuş patlıcanların içine doldurulur. Patlıcanların ağız kısmı domatesle kapatılarak, tencereye ağızları yukarı gelecek şekilde dizilir. Sıcak su, yağ ve bir adet domatesin suyu eklenerek 15 dk. kaynamaya bırakılır. Bu süre sonunda tenceredeki sudan dört kaşık alınır. Nar ekşisine katılıp inceltilir ve tekrar tencereye aktarılarak 5 dk. daha pişirilip ateşten alınır. Sıcak servis edilir.
|
|
FİRİKLİ PATLICAN DOLMASI (Hatay) Tarifleri Akdeniz Yemekleri
|
|