|
|
Fırın Böreği (görsel) |
|
Banu Atabay
Yazar
Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 1489 Şehir: Beşevler ÇANKAYA |
Kısa URL: https://ml.md/lc70875
Gönderme Tarihi: 17.Arl.2011
3,869 defa indirildi / yazdırıldı
|
Türkçe altyazılıdır.
merhabalar, Mütevazı Lezzetler mutfağından kucak dolusu sevgiler
bu bölümümüzde bir hamurişi tarifimiz var
"Fırın Böreği"
yapımı çok kolay
ama her zaman olduğu gibi önce malzemeleri öğrenelim
1 paket çabuk maya
1 çay bardağı ayçiçek yağı
3 su bardağı ılık süt
1 tatlı kaşığı tuz
ve alabildiği kadar un
içi için; 1 küçük kalıp beyaz peynir (yaklaşık 400 gram)
10-15 dal maydanoz
üzeri için; 1 adet yumurta
ve 1 çorba kaşığı susam
kısa malzeme listesinden sonra...
fırın böreğinin hamurunu yoğurarak işlemlere başlayalım
öncelikle 3 su bardağı ılık sütümüzü yoğurma kabına aktarıyoruz
tuzu...
mayayı...
ve sıvıyağı koyuyoruz
parmak uçlarıyla çok kısa süre karıştırıyoruz
ve azar azar un ekleyerek...
orta sertlikte bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz
hamur toplanmaya başladı
çok sert olmayacak, çok da yumuşak olmayacak
hamurumuz gayet güzel oldu
kabın dibine biraz un serpelim
kapağını da kapatalım
en az 1 saat bekletelim
1 saat sonra
hamurumuz kabarmış mı, bakalım
evet kabarmış
şimdi un serperek alt-üst edelim
söndürelim
biraz daha bekleyelim
biz maydanozları kıyarken biraz daha dinlensin
maydanozları her zaman olduğu gibi ince kıyıyoruz
şimdi artık böreğimizi şekillendirelim
tepsiye bol miktarda sıvıyağ döküyoruz
hamurumuzu alalım
tepsimizin içinde, biraz da parmaklarımızı yağlayalım
parmak uçlarıyla açıyoruz
hamuru büyüttük, şimdi içimizi serpeceğiz
peynirden sonra sıra kıydığımız maydanozlarda
iç hamura yapışsın istiyoruz
şöyle biraz üzerine bastıralım
maydanozlar dışarı çıkmasın
peynirli içimizi serdikten sonra...
hamurları köşelerden ortaya doğru topluyoruz
tekrar tepsinin büyüklüğüne gelene kadar açıyoruz
şurayı kapatalım
tepsinin şeklini aldı, herhangi bir içi de kullanabiliriz
şimdi üzerine çırptığımız tam yumurtayı sürüyoruz
bu Anadolu'da çok yaygın olarak bilinen börek tarifidir
tarlada çalışan hanımlar, öğle paydoslarında...
ellerinde ne varsa, o içle bu böreği yaparlar
üzerine susam serpiyoruz, çörekotu da serpilebilir
ikisi beraber de serpilebilir
şimdi artık fırın böreğini önceden ısıttığımız 200 derece fırına veriyoruz
ve kızarana kadar pişiriyoruz
fırın böreği fırından çıktı
mis gibi çok güzel bir kokusu ve rengi var, siz de görüyorsunuz
şimdi dilimliyoruz
yalnız fırından çıktıktan 10 dakika sonra dilimlersek...
daha kolay kesilir
çok güzel kabarmış
altı da, üstü de kızarmış
çok kolay ve lezzetli bir börek
çörek havasında
artık servise sunabiliriz
Mütevazı Lezzetler mutfağında bu bölümümüzde...
yapımı hiç de zor olmayan bir börek tarifi paylaştık
"Fırın Böreği"
en kısa sürede deneyin, Mütevazı Lezzetler'i hatırlayın
hoşçakalın...
|
|
Fırın Böreği (görsel) Tarifleri Video Makarna Tarifleri
|
|