1 adet kabak
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 ince dal kekik
1 çorba kaşığı tereyağı
1 demet adaçayı
1 adet soğan
1 diş sarımsak
1 büyük tutam kurutulmuş kırmızı biber
Yarım limon
100 gram mayalı ekmek kırıntıları
200 mililitre süt
2 yumurta
50 mililtre duble krema
25 gram rendelenmiş parmesan
25 gram rendelenmiş pecorino (pecorino bulamazsanız tümünü parmesan kullanabilirsiniz)
1 avuç kabak çekirdeği
Fırını 200 derecede ısıtın. Bir kızartma tavasında, kabağı 1 çorba kaşığı zeytinyağı, tuz, biber ve kekik yaprakları ile kızartın. Alüminyum folyoyla örtün ve kabak yumuşayana kadar 30 dakika fırında pişirin.
Kalan zeytinyağını ve tereyağını eriyene ve hafifçe köpürene kadar ısıtın. Adaçayı yapraklarını içine atıp birkaç dakika pişirin. Soğan, sarımsak, biber ve limon ekleyin. Soğanlar yumuşayıncaya kadar 8 dakika kadar karıştırın. Gerekirse daha fazla yağ ekleyebilirsiniz. İçine ekmek kırıntılarını atın ve birkaç dakika karıştırın.
Peyniri eklemeden önce süt, yumurta ve kremayı başka bir kapta çırpın. Peyniri ekleyin.
Kabağı fırından çıkardıktan sonra fırını 170 dereceye indirin. Süt karışımını kabağın üzerine dökün. Kabak çekirdeklerini üzerine serpin ve 15 dakika daha fırınlayın. Fırından çıktıktan sonra bir 15 dakika demlenmesini bekleyin.
|