Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Fırında Ayvalı Kuzu Sırtı


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Biftek Tarifleri
Bonfile Tarifleri
Dana Tarifleri
Jambon Tarifleri
Kapama Tarifleri
Keçi Tarifleri
Kıyma Tarifleri
Kontrfile Tarifleri
Koyun Tarifleri
Kuşbaşı Tarifleri
Kuzu Tarifleri
Külbastı Tarifleri
Pastırma Tarifleri
Pirzola Tarifleri
Salam Tarifleri
Sığır Tarifleri
Sosis Tarifleri
Söğüş Tarifleri
Sucuk Tarifleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Fırında Ayvalı Kuzu Sırtı

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc172736
Gönderme Tarihi: 18.Haz.2023
143 defa indirildi / yazdırıldı




Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı

1,5 kg kemiğinde kuzu sırtı
4 dal taze kekik
1 dal biberiye
1 tatlı kaşığı tuz
1 adet büyük boy soğan, doğranmış
3 diş sarımsak, soyulmuş
1 adet büyük boy havuç, doğranmış
1 adet büyük boy patates, doğranmış
25 g tereyağı veya sadeyağ
25 ml zeytinyağı
1 çay kaşığı karabiber
Keşkek için:
150 g buğday
750 ml et suyu
2 adet orta boy soğan, ince doğranmış
4 diş sarımsak, ince doğranmış
45 g tereyağı veya sadeyağ
1 çay kaşığı tuz
½ çay kaşığı karabiber
Ayva için:
600 ml su
½ çay kaşığı zerdeçal
½ çay kaşığı safran
½ adet limonun suyu
1½ adet ayva, çekirdekleri çıkarılmış ve dilimlenmiş
12 adet mürdüm eriği, çekirdekleri çıkarılmış ve dilimlenmiş
1 çorba kaşığı tereyağı veya sadeyağ
30 g iç badem, kabuğu soyulmuş
1½ çorba kaşığı şeker

Kemikli kuzu sırtına taze kekik, biberiye ve tuz ilave ederek kızgın tavada mühürleyin.
Soğan, sarımsak, havuç ve patatesi geniş bir fırın kabı içerisine alın. Üzerine yağları koyun. Kuzu sırtını bu sebzelerin üzerine yerleştirin. Tuz ve karabiber serpin.
Önceden ısıtılmış 180°C fırında üzeri kapalı olarak yaklaşık 1-1.5 saat, etler kemiğinden kolay bir şekilde ayrılana kadar pişirin.
Et piştikten sonra kemiğinden ayırarak porsiyonlara bölün.
Fırın kabında bulunan sebzeleri, kuzu kemiğini ve dibinde bulunan suyu ayrı bir tencereye alarak kaynatın. Bir miktar çektirdikten sonra tuz-karabiberle tatlandırın, pürüzsüz bir sos elde etmek için ince tel süzgeçle süzdürün.
Keşkek için ayrı bir tencerede önceden ıslattığınız buğdayı iyice yıkayın ve süzdürün.
Et suyunu ilave ederek pişmesini ve buğdayların patlamasını sağlayın. Bir müddet bu şekilde kaynatın ve özleştirin.
Ayrı bir tavada soğan ve sarımsakları yağda ağır ateşte renk alana kadar kavurun. Bu karışımı özleşmekte olan buğdaya ilave ederek pişirmeye devam edin.
Bir ahşap tokmak yardımıyla buğdayı dövmeye başlayın. Bir macun haline gelene kadar döverek ağır ateşte pişirin. Bu işlem en az 1 saat sürecektir.
İstenilen kıvama gelen keşkeğin tadına bakarak tuz ve karabiberini ayarlayın.
600 ml suyun içerisine zerdeçal, safran ve limon suyu ilave ederek ayva ve erikleri ekleyin. 3 dakika haşlayın.
Renklenen ayva ve erikleri etin pişme kabında bulunan et ve sebze suyunda yumuşayana kadar kaynatarak lezzetlendirin.
Tavada yağı eritin ve bademleri ekleyerek 1 dakika kavurun. Erik ve ayvaları ilave ederek şekerle karıştırın ve renk aldırın.
Etleri hazırladığınız bu sosla birlikte tabaklayarak keşkekle birlikte servis edin.

Not: Anadolu’da yöreden yöreye değişik tarzda hazırlanan keşkekte tavuk eti, kuzu ve dana gerdan eti de kullanılmaktadır.







Fırında Ayvalı Kuzu Sırtı Tarifleri Dana Tarifleri



(1 adet Fırında Ayvalı Kuzu Sırtı 445 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort