|
|
Fırında Bademli Elma |
|
sergüzeşt
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.12.2007
Mesajlar: 39 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc20949
Gönderme Tarihi: 26.Oca.2008
2,013 defa indirildi / yazdırıldı
|
Turta Cafe & Bistro KAVAKLIDERE
Malzemeler
1 adet elma (Çekirdeği çıkarılmış, kabuklu ve bütün)
1 çay kaşığı toz şeker
1/2 çay kaşığı toz tarçın
1 çay kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı iç badem
1 top dondurma
Süslemek için taze nane yaprakları
Karamel sos için gerekli malzemeler:
3 yemek kaşığı toz şeker
1/2 su bardağı krema
Hazırlanışı
Elmanın çekirdekleri oyacak yardımı ile çıkartılır, içine tarçın, tereyağı ve 1 çay kaşığı toz şeker konur. Elmanın etrafı alüminyum folyo ile sarılarak 180 derece ısıtılmış fırında 10 dakika pişirilir. Piştikten sonra servis tabağına alınır. Üzerine karamel sos dökülür. Badem serpiştirilir. İsteğe göre yanına dondurma konarak ve taze nane yaprakları ile süslenerek servis yapılır.
Karamel sosun yapılışı:
Toz şeker tavada yakılarak karamel elde edilir. Krema da eklenerek kaynatılır.
|
|
Fırında Bademli Elma Tarifleri Armut Tatlısı Tarifleri
|
|