|
Fırında Beşamelli Kaşarlı Mercimek |
|
nadja
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 18.03.2020
Mesajlar: 32 Şehir: Kiev |
Kısa URL: https://ml.md/lc151032
Gönderme Tarihi: 07.Haz.2020
455 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.muratbey.com.tr
1 su bardağı yeşil mercimek
3-4 dal pırasa (sadece beyaz kısımları)
1 tatlı kaşığı salça
Tuz
Pul biber
Kuru nane
Zeytinyağı
Beşamel için:
2 yemek kaşığı Muratbey tereyağı
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
Tuz
Karabiber
Üzeri için:
Rendelenmiş Muratbey taze kaşar peyniri
Mercimeği yıkayıp biraz ılık suda bekletin. Bir tencerede üzerine geçecek kadar su ilave edip çok dağılıp yumuşamadan biraz diri kalacak şekilde kaynatın ve süzün. Tencereye zeytinyağı koyup üzerine minik minik doğranmış pırasaları koyup kavurun. Salçayı ekleyip karıştırın. Tuz ve pul biberi ekleyin. Mercimeği de ekleyip çok az kavurun. 1 çay bardağı kadar su ekleyip çok az kaynatın. Suyunu çok çekmesine gerek yok. Ocağı kapatıp kuru naneyi ekleyip karıştırın. Fırın kabına veya porsiyonluk kaplara paylaştırın. Beşamel için bir tencerede Muratbey tereyağını eritin unu kavurun. Sütü ekleyip koyulaşana kadar pişirin. Baharatlar ile tatlandırın. Mercimeğin üzerine paylaştırın.200 derecelik fırında 10 dakika üzeri kabuklanıncaya kadar pişirin ve Muratbey taze kaşar peyniri rendesini serpin. Eriyince fırından alın. Sıcak servis edin.
|
|