200 gr kuzu kıyma
4 yemek kaşığı margarin
4 adet patates
1-5 su bardağı bezelye
1 büyük soğan
1-5 yemek kaşığı salça
1 çay kaşığı tuz, karabiber, kekik, nane
Bezelyeler haşlanmak üzere ocağa koyulur. Kısık ateşte haşlanır.
Kıyma yağ ile birlikte tencereye alınır, orta ateşte bir iki çevrilir. 3-4 dk sonra yarım halka şeklinde doğranmış soğanlar eklenir ve kıyma ile soğan kavrulur. (Fırında da pişeceği için kıymayı ona göre kavurun) En son karabiber, tuz, kekik ve nane eklenerek altı kapatılır.
Fırın tepsisine (yağlanmayacak) soyulup yıkanmış patatesler halka halka doğranarak yerleştirilir. (Bu aşamada patateslerin üzerine biraz tuz serpebilirsiniz) Üzerine haşlanıp suyu süzülen bezelyeler serpilir. Üzerine kıymalı harç eklenir. 1,5 2 su bardağı suyun içinde salça eritilerek üzerine gezdirilir. 170 derece fırında pişirilir
|