|
|
Fırında Biber Dolması (görsel) |
|
Banu Atabay
Yazar
Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 1489 Şehir: Beşevler ÇANKAYA |
Kısa URL: https://ml.md/lc67393
Gönderme Tarihi: 28.Ağu.2011
3,714 defa indirildi / yazdırıldı
|
Bu tarif; Türkçe altyazılıdır
merhabalar, Mütevazı Lezzetler mutfağından kucak dolusu sevgiler
bu bölümümüzde yapımı oldukça kolay bir dolma tarifi paylaşacağız
"Fırında Biber Dolması"
ama hemen malzemeler
1 kilo dolma biberi
1,5 su bardağı pirinç
yarımşar demet; dereotu, nane, maydanoz
3 adet kuru soğan
yarım çorba kaşığı salça
1 çay bardağı ayçiçek yağı
ve 1 tatlı kaşığı tuz
üzeri için; 4 adet orta boy domates
yarım çay bardağı ayçiçek yağı
yarım tatlı kaşığı tuz
ve 2 su bardağı su
1 adet domates
malzeme listesinden sonra dolmanın yapımına...
üst sosu hazırlayarak başlıyoruz
öncelikle domatesi ortadan kesiyoruz
ve bir rendenin yardımıyla rendeliyoruz
artık sosumuzu pişirmek üzere ateşin yanına gidelim
tencereyi ateşe bıraktık
yarım çay bardağı kadar yağımızı da ilave ettik
şimdi salçayı katıyoruz
salçayı bir kaç dakika kavurduk
rendelediğimiz domatesi...
ve tuzu ilave ediyoruz
domates göz göz olana kadar pişiriyoruz
sos pişerken biz de dolmanın içini hazırlayarak devam edelim
3 adet soğanımız var
soğanları elimizden geldiğince ince doğruyoruz
şimdi soğanları kavurmadan biraz gevşeteceğiz
onun için tuza ihtiyacımız var
ve sıkıca ovuyoruz
gördüğünüz gibi oldukça gevşedi
dereotu, taze nane ve maydanozu birlikte kıyacağız
gene saplarıyla birlikte
yalnız nanenin sapları sert olduğu için, sert kısımlarını ayıkladık
bunu da belirtelim
yeşillikleri kıyıdık, eklemeden önce salçamızın yarısını...
pirinci...
ve yağı bir kapta birleştiriyoruz
altta da soğan var
pirinçleri örselemeden şöyle bir karıştırıyoruz
şimdi yeşilliği ilave edebiliriz
çok az da su koyacağız
önce karıştıralım
yarım su bardağı kadar su yeterli
domatesin rengi koyulaştı ve kıvamı da setleşti
şimdi özellikle sıcak su ilave ediyoruz
2 su bardağı kadar demiştik
bir taşım da birlikte kaynadıktan sonra ateşten alacağız
dolmanın içi hazır
artık oyduğumuz dolma biberlerine dolduruyoruz
her zaman dediğimi gibi pirinç kullanarak...
yaptığımız dolmaları tam olarak doldurmıyoruz
çünkü sıkışık olur, pirinçler birbirine yapışır
oldukça gevşek ve üzerinde bir serçe parmağı kadar dolduruyoruz
bu şekilde
ve fırın kabımıza bırakıyoruz
içimiz her zaman olduğu gibi tam yetti
şimdi üzerlerine domates bırakalım
şık olsun
domatesimizi de tam doğramışız
şimdi az önce pişirdiğimiz sosu üzerine döküyoruz
şimdi son olarak üzerini alüminyum folyo ile kapatıyoruz
ve önceden ısıttığımız 200 derece fırında 35-40 dakika pişiriyoruz
dolmamız pişti, açalım bakalım
cızırtısı üzerinde, biraz ıldıktan sonra servise sunabiliriz
gördüğünüz gibi yapımı oldukça kolay bir dolma tarifi paylaştık
en kısa sürede denemenizi...
ve Mütevazı Lezzetler'i hatırlamanızı rica ediyorum
hoşçakalın...
|
|
Fırında Biber Dolması (görsel) Tarifleri Video Çorba Tarifleri
|
|