2 büyük greyfurt
1/2 su bardağı ezilmiş ceviz
1/4 su bardağı esmer şeker
2 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı
1 çay kaşığı tarçın
2 su bardağı vanilyalı dondurma ya da donmuş yoğurt
Fırının içine ızgara telini yerleştirin ve önceden 250 derecede ısıtın.
Greyfurtları ikiye bölün ve bir fırın tepsisine kesilmiş tarafları üste gelecek şekilde yerleştirin.
Küçük bir kapta ceviz, şeker, erimiş tereyağı ve tarçını karıştırın. Karışımı greyfurt etinin üzerine eşit olarak sürün.
Izgara telinin üzerine yerleştirip yaklaşık 3-5 dakika kadar fırında pişirin.
Vanilyalı dondurma veya donmuş yoğurdu greyfurtun üzerine sürüp, diğer parçayı üzerine kapatın. Bu şekilde servis edebilirsiniz.
|