| 
 
 
 | 
Fırında Cevizli Pekmezli Helva | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc165723 
Gönderme Tarihi: 27.Haz.2022 
3,618 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
50 gr. tereyağı
 
1/2 bardak un
 
2 bardak soğuk süt
 
1 bardak tahin
 
1.5 bardak pekmez
 
1/2 su bardağı ceviz içi
 
1/2 çay kaşığı muskat rendesi
 
 
Bir tencereye tereyağı eklenir. Tereyağı eriyince un ilave edilerek bir miktar kavrulur. Kavrulan unun içine soğuk süt, pekmez ve tahin ilave edilip hiç durmadan karıştırılır. Son olarak ceviz ilave edilir. Eğer çok koyu olursa biraz daha süt eklenir. Kek hamuru kıvamında olması gerekir. Helva, toprak güveçlere alınır. Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 20-30 dk. pişirilir. Üzeri hafif karamelize olunca fırından çıkarılır.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |