|
|
Fırında Cevizli Tavuklu Mantı |
|
tahire
Aşçıbaşı
Kayıt: 06.10.2016
Mesajlar: 27 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc120258
Gönderme Tarihi: 13.Ekm.2016
1,114 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr un
Yarım su bardağı su
Tuz
İçi için:
1 adet tavuk gögsü
150 gr mantar
Yarım su bardağı iri dövülmüş ceviz
1,5 çorba kaşığı margarin
Üzeri için:
2 kase sarımsaklı yoğurt
1 çorba kaşığı sıvı yağ
Pulbiber
Bir kapta un, tuz ve suda hamuru yoğurun. Üzerine temiz bir bez örterek 15-20 dakika kadar dinlendirin. Hamurdan beş beze yapın. Her bezeyi unlayarak tabak büyüklüğünde açın. Aralarını eritilmiş margarin ile yağlayarak üst üste koyun. En üsttekini yağlayın.
Hamuru ince bir şekilde açarak kareler kesin. Kesmiş olduğunuz karelerin üzerine içten biraz koyarak bohça gibi kapatın. Kapattığınız yeri alta getirerek yağlı tepsiye yerleştirin. 180 derece fırında 30 dakika pişirin. Sarımsaklı yoğurdu hazırlayıp üzerine dökerek 3-4 dakika daha fırında tutun. Üzerine sarımsaklı yoğurt döküp, yağda yakılmış biberi gezdirin. Sıcak olarak servis yapın.
|
|
Fırında Cevizli Tavuklu Mantı Tarifleri Akıtma Tarifleri
|
|