6 kişilik MALZEMESİ
Yarım kg pazı veya ıspanak
2 adet yumurta
6 çorba kaşığı un
Tuz
Karabiber
Pulbiber
Bir tutam rendelenmiş muskat
6 dal taze soğan
Yarım demet dereotu
1 çay bardağı çekilmiş ceviz içi
Beyaz peynir
1 çay kaşığı karbonat
1 kahve fincanı sıvıyağ
Ispanak veya pazıları yıkayıp, ince kıyın. Derince bir kaba alın. Yumurta, un, tuz, karabiber, pulbiber, rendelenmiş muskat, ince kıyılmış taze soğan ve dereotu, ceviz içi, beyaz peynir, yağ ve karbonat ekleyerek, iyice harmanlayın. Bir fırın tepsisini yağlayın. Hazırlanan karışımı tepsiye dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Arzuya göre ceviz parçaları ile süsleyin. Üzeri kızarana dek pişirin. Ilınınca servis yapın.
|